Søren Pind boykotter kendt DR-vært efter politiudtalelse

Journalisten Clement Kjersgaard, der blandt andet er vært på DR-programmet "Debatten", skal ikke regne med at få flere besøg af justitsministeren lige foreløbig.

Søren Pind (V) har nemlig valgt at boykotte den profilerede journalist.

- Jeg har truffet den beslutning ikke at deltage i interview eller programmer med Clement. Det er jeg ked af. For han er en dygtig og begavet mand. Men han ser og behandler mig som en kriminel. Det er komplet uacceptabelt, skriver Søren Pind på Facebook.

Årsagen bunder i noget, Clement Kjersgaard ifølge ministeren har udtalt: At journalister og politikere ikke er mere i samme branche, end politi og røvere er i samme branche.

- Clement opfatter med andre ord sig selv som lovens håndhæver og politikere som kriminelle. Det forklarer en del - men den tilgang er farlig for folkestyret, skriver Søren Pind videre på Facebook.

DR-journalisten bekræfter på Twitter, at han har udtalt - og i øvrigt stadig mener - at journalister og politikere er lige så lidt på samme hold som politi og røvere.

- Hvem der er politi, og hvem der er røvere, overlader jeg til folket at bedømme, skriver Clement Kjersgaard.

Justitsministeren er ikke den eneste, der for nylig har fået nok af DR-journalisten. Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, deltog fredag i et interview til programmet "Ses hos Clement", der blev sendt søndag aften. Før udsendelsen skrev Elbæk på Facebook:

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg var rasende, da jeg forlod studiet. Faktisk har jeg aldrig været så følelsesmæssigt berørt af et TV- eller radiointerview.

- Det er måske god underholdning, men god journalistik er det altså ikke.

Interviewet med Uffe Elbæk kredsede om flygtningesituationen. Med Elbæks ord var der øjeblikke i interviewet, som han oplevede som "decideret uværdigt".

Søren Pind understreger dog på Twitter, at det ikke er Clements interview med Uffe Elbæk, der har udløst hans beslutning:

- Den er truffet for en tid siden på basis af egen erfaring.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip