Søren Pind kræver nye presseregler på Christiansborg

Skrevet af admin

16/01/2014

Mest læste i dag

- Tiden er kommet til nye presseregler på Christiansborg.

Sådan lyder meldingen fra Venstre-profilen Søren Pind, som er dødtræt af jagtende journalister i større grupper på Christiansborgs gange. Det opskruede tempo er meget problematisk, mener han.

- Jeg kan ikke lide flokke af journalister, der omkranser en politiker på Christiansborg. Det er uværdigt og hæmmende for Folketingets virke.

- Men jeg kan endnu mindre forstå, at de mennesker, hvem vi har pålagt at være der - embedsmænd - på tilsvarende facon skal udholde denne klapjagt, skriver Søren Pind på sin Facebook-profil.

- Har journalisterne noget, må de spørge vedkommendes minister. Så nu bekender jeg kulør. Tiden er kommet til nye presseregler på Christiansborg, tilføjer Venstre-politikeren.

Derfor ønsker han "separate pressepools", og han vil have standset "jag eller forespørgsler på gangarealer og andet", lyder det.

- Vi trænger simpelthen til at komme ned i gear og til mere ro, skriver Søren Pind.

Meldingen kommer efter, at Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, onsdag trådte direkte ind i rampelyset i den meget omtalte PET-sag om et aflyst besøg på fristaden Christiania.

Søren Pind skriver på Facebook, at det "der foregår i et ministerium, foregår på ministerens ansvar":

- Det er ministerens ansvar at få det på plads, eller gå af. Det er ministerens ansvar at drage ansættelsesretslige konsekvenser, hvis det er nødvendigt. Ikke pressens.

- Og endelig kan man ikke udelukke, at selve den ovenstående jagt er med til i sig selv at sprede panik og fører til nogle af de fejl, vi ser udfolde sig, tilføjer han.

I februar sidste år fik en journalist og en fotograf fra Ekstra Bladet seks måneders karantæne fra Christiansborg for "paparazzi-metoder".

De havde forsøgt at få en kommentar fra De Konservatives leder, Lars Barfoed. Journalisten stillede fire spørgsmål om, hvorvidt der var tale om en vennetjeneste, da Barfoed fik en lejlighed på Frederiksberg.

/ritzau/