Søren Pind: Offentligt ansatte bør ikke modtage gaver

Tirsdag slog Bagmandspolitiet til i en stor aktion og sigtede i alt 27 personer i en stor sag om bestikkelse i det offentlige.

Sagen er en udløber af en anden stor sag fra sidste år, da Region Sjælland i maj anmeldte mulig bestikkelse til politiet. Det førte i juli til en større anholdelses- og ransagningsaktion mod en række personer.

Tirsdag har politiet så slået til igen. 26 af de 27 er nuværende eller tidligere offentligt ansatte, der er sigtet i samme kompleks.

De er mistænkt for at have modtaget gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr. Der er tale om folk i blandt andet Rigspolitiet, Udenrigsministeriet og Forsvarets Efterretningstjeneste.

Justitsminister Søren Pind (V) udtaler efter aktionen, at det var "til nogen forbløffelse" for ham, da sagen sidste år kom frem.

- I Danmark skal vi fortsat være et af de mindst korrupte lande i verden, og aktionen i dag viser, hvor alvorligt myndighederne tager det, siger han i en udtalelse tirsdag eftermiddag.

- Udgangspunktet er, at offentligt ansatte ikke bør modtage gaver eller andre fordele fra borgere eller virksomheder i forbindelse med deres arbejde, fortsætter han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip