Søren Pind spejder efter stopklods for hadprædikanter

I kampen for at beskytte Danmark, må man ikke gå på kompromis med retten til at tro og tale frit.

Det er justitsminister Søren Pinds (V) reaktion på Dansk Folkepartis forslag om, at radikale islamister skal have frataget muligheden for at få visum til Danmark.

- Der er en forkyndelses - og religionsfrihed, der skal afvejes, men det er klart, at hvis nogen opildner til had, så er det klart, at det er noget, vi som myndighed skal tage hensyn til, siger Søren Pind til Ritzau.

Folketingets blå partier og Socialdemokraterne genoptog lørdag forhandlingerne om regeringens 34 udlændingestramninger.

Fælles for Venstre, Socialdemokraterne, De Konservative og Dansk Folkeparti er et håb om at bremse islamisters mulighed for at rejse over danske landegrænser.

Det er også baggrunden for, at DF's integrationsordfører, Martin Henriksen, fremlagde idéen om at frakende ekstremisterne retten til visum.

Søren Pind er enig i, at der skal arbejdes for, at holde hadprædikanterne ude. Dog har han ikke noget klokkeklart bud på, hvordan de bedst holdes væk.

- Jeg deler partiernes vrede, for det er uacceptabelt. Spørgsmålet er bare, hvordan problemet skal løses.

- Det er en selvstændig vanskelighed at finde ud af, om det løses med visum. Det er vi i gang med at undersøge, siger han.

Justitsministeren vil ikke gå i nærmere detaljer med, hvilke andre metoder, der overvejes. Dog mener han, at det er helt centralt, at det ikke skal være på ytringhedsfrihedens bekostning.

- Der skal være plads til, at folk kan forkynde. For der er også enkelte kristne budskaber, som i nogen sammenhænge vil kunne misforstås, siger Søren Pind.

/ritzau/

Dagens Gossip