Søren Pind: Uber-sager har trukket ud

Skrevet af admin

29/03/2016

Dagens topnyheder

Debatten om den omstridte samkørselstjeneste Uber fylder meget på Christiansborg tirsdag.

Det store spørgsmål er, om Uber bryder taxiloven, hvilket taxibranchen mener.

De første sager mod Uber-chauffører kommer for retten 26. april, og justitsminister Søren Pind (V) mener, at sagen har trukket ud.

Uber etablerede sig i Danmark i 2014. Men blot to timer efter virksomhedens ankomst, blev Uber politianmeldt af Trafikstyrelsen.

Ifølge Pind har Københavns Politi frem til 15. marts sigtet 33 Uber-chauffører, og der bliver fortsat rejst sigtelser. I seks af sagerne er der ifølge Pind rejst tiltale.

- Anklagemyndigheden har indbragt disse sager for retten som prøvesager. Anklagemyndigheden vil afvente udfaldet af disse sager, før man tager stilling til de øvrige sigtelser. Jeg ser som så mange andre frem til, at disse sager bliver afgjort.

- Sagerne kan ankes til landsretten, så det er langt fra sikkert, at vi har en endelig afgørelse i slutningen af april, siger Pind.

Først efter sagerne mod Uber-chaufførerne kan der rejses sager mod selve Uber, fastslår Pind.

- Det er anklagemyndighedens faglige vurdering, at det er afgørende, at de chauffører, der nu er tiltalt, kan pålægges vidnepligt i forbindelse med sagen mod Uber. Og det kan først ske, når sagerne mod chaufførerne endeligt er afsluttet, siger justitsministeren.

Ifølge Uber er der ikke tale om taxikørsel. Der er tale om en samkørselsordning, hvor private bilejere stiller sig til rådighed og kan hyres til en tur, hvor chauffør og passagerer efterfølgende deler omkostningerne.

Danske taxiselskaber mener, at Uber ikke overholder retningslinjerne for fair konkurrence, fordi Uber-chauffører ikke er underlagt samme reguleringer såsom forsikring, registrering til erhvervskørsel og andre lovpligtige udgifter.

/ritzau/