Søren Pind: Vi er ikke i krig med islam - muslimer er ikke vores fjender

Torsdag aften fandt et formodet terrorangreb sted i den sydfranske by Nice, og siden er det kommet frem, at den nu afdøde gerningsmand var en muslimsk fransk-tuneser.

Denne kendsgerning har efterfølgende fået flere folk til at generalisere og kalde alle muslimer for terrorister, men det tager justitsminister Søren Pind afstand fra.

I en opdatering på sin Facebook-profil skriver han således:

- Vi er i krig med en dødskult. Ikke islam. Bliver det til en krig mod islam, slutter den aldrig. Der er over 1 1/2 milliard muslimer i verden. Og samtidig vil det være en krig mod hundreder af millioner af uskyldige mennesker, lyder det indledningsvis fra justitsministeren, der efterfølgende tager skarp afstand fra en række personer, der har skrevet hadefulde kommentarer om muslimer på hans Facebook-profil.

- De mennesker, der i dag på min væg taler om enhver muslim som terrorist, har intet at gøre på min væg - og jeg har slettet dem. Jeg ved, at en sådan tilgang kun vil gøre tingene værre og skabe endnu større konflikt og flere tab af menneskeliv. Jeg ved også, at det er efterretningstjenestens synspunkt, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Søren Pind trækker også spor til krigen i Syrien i sin opdatering. Han skriver:

- Det er endog til dels de samme kredse, der i sin tid modsatte sig vi gjorde noget som helst i Syrien, fordi "de dernede intet havde med os at gøre", meget af det udtrykt i betydelig mindre flatterende ordbrug - jo Go'morgen... Mennesker har fødder. Og de går på dem, om nødvendigt. Og nu sidder vi i suppedasen.

Afslutningsvis forklarer Søren Pind, at de danske myndigheder er beredte i tilfælde af, at noget lignende skulle finde sted i Danmark.

- Til alle kravene om "handling": de danske myndigheder er beredte og har været det gennem nogen tid. Der er handlet. Lad os i stedet for at råbe i mørket og splittes, samle os i sorgen over de døde og sårede og vise vores støtte til Frankrig.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip