Søren Pind vil præsentere respektpakke: Vi vil ikke finde os i pøbelagtig adfærd mod offentligt ansatte

Trusler, chikane, fysisk og psykisk vold præger hverdagen på mange offentlige arbejdspladser. 

Det er en skændsel, og det bør stoppes nu, mener justitsminister Søren Pind, der skriver således på sin facebook-profil:

- Vi vil ikke finde os i pøbelagtig adfærd og trusler mod de folk, vi sender i marken for os. Trusler og overfald på folk i offentlig tjeneste er fordoblet siden 90'erne og er en af få kriminalitetsformer, der er i stigning.

I efteråret beskrev hovedorganisationen for en stor del af de offentligt ansatte, herunder lærere, politibetjente, sygeplejersker og pædagoger, FTF således, at hver tiende af deres medlemmer har været udsat for fysisk vold på arbejdet inden for det seneste år.

Det er næsten dobbelt så mange i sammenligning med de generelle tal for, hvor mange, der udsættes for vold på jobbet (5,8 procent ifølge FTF's egen undersøgelse). 

Udviklingen er baggrund for, at ministeren nu vil hæve straffen for netop vold og trusler mod offentligt ansatte. Stramningerne vil blive præsenteret i en ny såkaldt "respektpakke":

- Det arbejde (at udforme en respektpakke red.) har pågået siden de autonome overfaldt politiet i København i sommer, og jeg glæder mig til at præsentere respektpakken. Der går dog lidt længere end en måned, nemlig i slut februar, skriver han. 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip