Søren Ryge vækker debat: Sådan fjerner du snog-dræbende katte

Politiken bringer i dag et læserbrev sendt til den folkekære naturekspert og TV-vært, Søren Ryge Petersen.

Læseren er træt af, at omstrejfende katte flere gange har dræbt slanger, nærmere betegnet snoge i hans baghave. Her holder slangerne til i en kompostbunke, hvor de lægger deres æg.

Snogen er fredet, og derfor synes læseren, at det det er godt gammeldags træls, at katten er bedre beskyttet af lovgivningen end netop snogen. Man må jo ikke bare skyde en kat.

Søren Ryge Petersen tilkendegiver i sit svar til læseren, at han ved, at han nu skal  passe på med, hvad han siger. Selv mistede han sympatien for katte for 20 år siden, da hans egen elskede kat, åd fem svaleunger i hans stald. Men hlavdelen af befolkningen elsker jo katte, bemærker han:

- Uha, uha, nu skal der listes på kattepoter, for landet og læserne er som bekendt delt i to lejre. Nogle elsker katte, andre hader dem, og de to grupper er lige så umulige at forene som shiaer og sunnier, skriver han i Politiken.

Ryge foreslår, at læseren kan anskaffe en kattehadende hund, da det er svært at få lov til at skyde katten efter de gældende regler.

- Alternativet er Kattens Værn, der på opfordring kommer med en kvalificeret person, stiller en fælde op, fanger katten og afliver den med en giftsprøjte. Det koster vistnok omkring 1.000 kroner. Andet kan jeg ikke sige i disse spalter, hvor alle kan læse med, skriver Søren Ryge Petersen, der udemærket er klar over, at emnet er et minefelt.

Hvad vil du foreslå folk, som ikke ønsker de omstrejfende rovdyr i deres haver, at gøre?
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip