Sørensen kan forlade Italien

Det burde være så såre simpelt for Frederik Sørensen at tage på sin planlagte ferie til Cuba med ro på bagsmækken. Træneren vil have, at han skal blive i Bologna. Sørensen vil også gerne blive i Bologna. Men så let er det ikke.

Den 194 centimeter høje forsvarer har netop afsluttet en sæson, hvor han overvandt skaderne og gjorde sig selv til et fast, ungt element i træner Stefano Piolis startopstilling i den italienske Serie A. Men Frederik Sørensen kan ikke vide, om han bliver i Bologna. Juventus ejer en halvpart i ham, og et større og mere kompliceret spil på de bonede gulve kommer til at afgøre, om den danske U21-landsholdsforvarer skal fortsætte i Bologna, Juventus eller bliver solgt til en hvilken som helst anden klub.

- Jeg må bare afvente og se, hvad de to klubber bliver enige om. Jeg skal bare holde mig klar til at rykke til både en anden italiensk klub eller udlandet, hvis der pludselig sker noget. Træneren har sagt, at han gerne ser mig tilbage efter sommerferien. Men han ved også godt, at det ikke er noget, nogen af os kan afgøre, som det ser ud lige nu, forklarer Frederik Sørensen og spejder ud over horder af forårsglade københavnere, der vandrer op af Strøget.

Her på en café i den danske hovedstad, er der ikke så mange, der bemærker Frederik Sørensen som andet end en veltrænet og høj fyr med blond hår. I Italien skal han veje sine shoppingture op mod overskuddet til at stoppe og få taget billeder med fans i en hyppig repetitionsleg.

- Jeg har integreret mig selv godt i Italien nu, taler sproget på et rigtig fornuftigt niveau og har knækket koden til den taktiske del af spillet. På den måde vil jeg selvfølgelig gerne blive i Italien hos Bologna. I denne sæson begyndte jeg skadet, og de andre centerforsvarere leverede godt i mit fravær. Det kunne være rart at få en hel sæson med fast spilletid og den udvikling, det ville give, siger Frederik Sørensen, mens 'FCK-hunk'  Rurik Gislason går forbi cafébordet midt i en shoppingtur med sin kusine. Ham er der heller ingen, der stopper på gaden.

De italienske mestre Juventus har brug for penge i en stor oprustning til Champions League og kan vælge at sætte trumf på og indløse pengene på et salg af en mand, der blev købt for under en million kroner i Lyngby og nu er op mod 50 gange mere værd. Det er ikke et usandsynligt scenarie, at et salg eller en byttehandel med Frederik Sørensen er med i den kabale. I det sidste tilfælde vil det være afgørende for Frederik Sørensen, hvilke klubber, Juventus agter at købe fra.

Frederik Sørensen virker ikke bekymret over uvisheden. Interessen fra både Premier League og Bundesligaen kan føre ny udvikling med sig.

- Jeg har hele tiden haft drømme om at udvikle mig mere fysisk i England og prøve Premier League, Bundesligaen eller en anden stærk liga. Jeg er selvfølgelig åben, hvis Juventus eller Bologna hellere vil sælge mig til et andet land, forklarer den 21-årige centerforsvarer.

Han kender først sin skæbne, når de italienske sportsdirektører traditionen tro mødes ansigt til ansigt på et hotel for at lukke transfervinduet inden udgangen af august. Efter et besøg  hos forældrene i Roskilde, rejser han til Fredericia og deltager i det danske U21-landsholds forberedelser til EM-kvalifikationskampen i Estland den 7. juni. Inden da venter Irland i en træningskamp.

Frederik Sørensen er stadig et relativt ubeskrevet blad i DBU-regi. Derfor er samlingen med den nye U21-landstræner Jess Thorup heller ikke en ubetydelig omgang sommerfodbold for en Serie A-spiller.

- Det er en måde at holde sig til i forhold til det rigtige landshold. For mig er det et rigtig godt afbræk i forhold til klubholdet, hvor man for alvor kan mærke, hvordan man flytter sig i forhold til Superliga-spillerne.

Frederik Sørensen har det seneste års tid stået bag spillere som Esbjergs Kian Hansen, OBs Daniel Høegh og AaBs Lasse Nielsen, når landstræner Morten Olsen har udtaget udfordrerne til Daniel Agger og Simon Kjær. Men Frederik Sørensen forsøger at fokusere på, at træningerne med Superliga-spillerne på U21-landsholdet også er en målestok for hans egen udvikling.

- Det er ikke så meget teknisk, jeg rykker mig i forhold til de andre. Det er mere taktisk og i mine spidskompetencer som forsvarsspiller, at jeg kan mærke det, forklarer Frederik Sørensen.

Efter U21-landsholdet venter der en rejse til Cuba med den slovenske holdkammerat Rene Krhin fra Bologna. Derefter ved Frederik Sørensen ikke, om han skal rømme sit hus i Bologna og tage på en ny fodboldrejse.

Dagens Gossip