Sørensen stod for presset i ligadebut: Sejr til Köln

16/08/2015

Som tidligere Juventus-spiller skal der en del til at ryste forsvarstalentet Frederik Sørensen, der inden sæsonen skiftede fra italiensk fodbold til FC Köln.

Den blonde dansker holdt da også hovedet koldt, da han fik sin bundesligadebut for traditionsklubben, som fik en 3-1-sejr med hjem fra VfB Stuttgart.

Det er Köln-træner Peter Stöger formentlig rigtigt godt tilfreds med efter en kamp, hvor hans hold var under hårdt pres af hjemmeholdet det meste af kampen.

Så meget mere imponerende var det, at Frederik Sørensen og kollegerne i forsvaret formåede at holde Stuttgart fra scoring i lige knap 80 minutter.

Kölns i forvejen tynde trup er ramt af skader til forsvarsspillerne Dominic Maroh og Mergim Mavraj, ligesom anføreren Miso Brecko skiftede til Nürnberg i sommerpausen.

Derfor bestod midterforsvaret i kampen af 23-årige Sørensen og 22-årige Dominique Hentz, der kun havde 13 bundesligaminutter i benene inden kampen.

Men Köln-holdet virkede velorganiseret og fik afvist de nærgående Stuttgart-angreb, som to gange i første halvleg resulterede i stolpeskud.

Udeholdet kunne derfor være godt tilfreds med bare at forsvare en 0-0-føring hjem, men så dummede Stuttgart-målmand Przemyslaw Tyton sig, da han fældede Köln-spilleren Anthony Modeste i eget straffesparkfelt.

Modeste udnyttede selv straffesparket, og to minutter efter øgede Kevin Zoller til 2-0.

Spændingen forsvandt dog ikke af den grund, for samme Zoller begik kort efter straffespark i den anden ende, og så stod der 1-2.

Stuttgart kastede alt frem i slutfasen inklusive målmand Tyton, og det kostede endnu et Köln-mål på en kontra i overtiden.

FC Köln møder på lørdag Nicklas Bendtners klub Wolfsburg hjemme på Rhein Energy Stadion.