Søskende køber Cirkus Dannebrog tilbage og undgår konkurs

Skrevet af admin

18/03/2016

Dagens topnyheder

Elefanterne er på vej fra Bukarest, otte personer til et flyvende luftnummer ankom i forgårs, og klovnen har været klar i to uger.

I næste uge kan børn alligevel komme i Cirkus Dannebrog, der starter sin sommerturné i Odense.

Cirkusset var blevet begæret konkurs, men det er lykkedes at samle nok penge sammen til, at man kan gøre klar til forestilling.

- Det er rigtig dejligt. Jeg var helt slået ud over, at Cirkus Dannebrog var gået konkurs. Det var mine forældres livsværk, så det var en frygtelig følelse. Nu bobler jeg af glæde, siger artistchef Isabella Enoch Sosman til DR Syd.

Det er ifølge Berlingske de fire Enoch-søskende, der ud over Isabella Enoch tæller Dennie Enoch, Agnete Enoch og Katja Enoch, som har købt det tidligere aktieselskab.

- Jeg har så mange venner rundt omkring, der har sagt: Dennie du skal ud på landevejen igen, og så har de alle sammen investeret nogle penge. Derudover har vi selv taget lån og på den måde er det lykkedes at købe cirkus tilbage, siger Dennie Enoch til Berlingske.

Haddy Enoch, de fire søskendes far, ledede cirkusset fra 1977 til 2009. Efter hans død kørte hans kone, Solveig Enoch, cirkusset videre sammen med børnene.

I flere år har der været røde tal på bundlinjen. Det seneste regnskab viste et underskud på 1,4 millioner kroner.

Mandag blev der afsagt et såkaldt konkursdekret i Retten i Kolding. Cirkusset havde været i betalingsstandsning, men kreditorer, herunder Skat, troede ikke på rekonstruktionen.

Dannebrog udgør sammen med Cirkus Arena og Benneweis de tre store cirkus i Danmark. Det går generelt nedad for branchen. Cirkus Benneweis har valgt at springe sæson 2016 over og forventer først at vende tilbage til landevejene i 2017.

/ritzau/