Søster fandt påstået voldtægtsoffer bag en busk: Lå på jorden med blottet underliv

Skrevet af admin

09/08/2016

Mest læste i dag

En 17-årig pige fra Østsjælland var "helt væk" og "væltede rundt", da hun under en fest i Herfølge i september 2014 havde sex med tre jævnaldrende drenge.

Det fortæller pigens søster tirsdag i Østre Landsret, hvor hun er indkaldt for at vidne mod de tre teenagere, der er tiltalt for at have forgrebet sig på pigen. Tidligere på året blev de i dag 19-årige mænd frikendt i byretten, men dommen blev anket til landsretten.

- Hun gjorde ting, som jeg ikke havde set hende gøre før. Hun havde svært ved at styre sig selv, siger vidnet om sin søster, der både havde drukket og manglede insulin.

De to søstre var om aftenen 19. september sammen ankommet til festen, der blev afholdt i et forsamlingshus.

Pigerne dansede og drak, men på et tidspunkt forlod vidnet kortvarigt sin søster for at gå på toilettet. Da hun kom tilbage, var pigen væk, og grundet søsterens diabetes og fuldskab blev hun straks nervøs og begyndte at lede.

Imidlertid skulle der gå en hel time, før vidnet fandt sin søster bag en busk. På det tidspunkt havde de tre 17-årige alle nået at være seksuelt sammen med pigen.

- Hun lå nede på jorden med blottet underliv. Kjolen var trukket op, og hendes trusser var væk. Jeg vil sige, at hun var lettere bevidstløs, husker søsteren om det chokerende fund.

Spørgsmålet, som retten skal besvare, er, om der er tale om voldtægt.

Ifølge anklagemyndigheden var pigen så påvirket af alkohol og mangel på insulin, at hun ikke var i stand til at sige fra. Om aftenen havde hun drukket op mod 12 genstande. Hun følte sig som i en boble og havde svært ved at stå på sine ben, har hun fortalt.

Omvendt hævder de tre unge, at de var overbeviste om, at det påståede offer gerne ville have sex. Dog har en af dem erkendt, at han undervejs måtte opgive sit forehavende, da pigen pludselig faldt sammen.

De to andre holder fast i, at den 17-årige virkede relativt normal.

- Jeg følte, at hun var klar oven i hovedet. Jeg kunne ikke se på hendes ansigt, om hun var helt væk, forklarede en af de to, da han afgav forklaring.

Samtidig fortalte han, at han ikke vidste, hvad pigen hed, og at han ikke vekslede et eneste ord med hende - hverken før eller under akten.

Østre Landsret fortsætter behandlingen af sagen torsdag.

/ritzau/