Søvndal afviser militær intervention i Syrien

»Jeg synes, det er et meget fortænkt scenarie. Vi er i en situation, hvor man diskuterer, om der skal leveres våben - og det er i sig selv en vidtgående beslutning. Vi er ikke i en situation, hvor vi efter min opfattelse taler om at intervenere Syrien,« siger udenrigsministeren, der i disse dage er til Folkemøde på Bornholm.

»Jeg tror, alle synes, at de uhyrligheder, vi er vidner til i Syrien, er så dramatiske, at et eller andet må vi gøre. Jeg opfordrer bare til, at man overvejer, at man ikke ender i noget, der risikerer at blive endnu værre, nemlig en stor mellemøstlig brand,« siger Villy Søvndal.

Efterretninger om, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, har brugt kemiske våben mod oprørerne, har fredag fået USAs præsident, Barack Obama, til at bebude militær støtte til oprørerne.

»Jeg vil opfordre amerikanerne til meget stor omhyggelighed, hvis de gør det. Man skal være sikker på, at våbnene ikke ender i de forkerte hænder eller i en eskalering af den militære situation. For så er der en risiko for, at det bliver rigtig vanskeligt at forfølge de politiske spor, der er i gang i øjeblikket,« lyder det fra udenrigsministeren, som også advarer imod at indføre et eventuelt flyveforbud i landet.

Hvad angår amerikanernes oplysninger om, at der skulle være anvendt kemiske våben i Syrien, bør de oplysninger tilkomme FN.

»Det er FN, der i den her situation har pligten til at påtage sig det overordnede ansvar,« understreger Villy Søvndal.

Dagens Gossip