Søvndal: Aktion må afvente FN-inspektører

»Våbeninspektørerne er i gang. De afslutter formentlig deres arbejde i morgen og vender så derefter tilbage med en rapport om, hvad de har fundet,« siger Villy Søvndal inden torsdagens møde i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, der har situationen i Syrien som øverste punkt på dagsordenen.

Spørgsmål: Kan du forestille dig dansk handling, førend FNs inspektører er færdige med deres arbejde?

»Jeg synes, det er helt afgørende, at FNs inspektører får lov til ikke kun at afslutte deres arbejde, men også melde tilbage, hvad de har fundet,« lyder det fra udenrigsministeren.

Lignende melding kommer fra socialdemokraternes Mette Gjerskov (S), der er ny formand for Udenrigspolitisk Nævn:

»FN-inspektørernes arbejde er rigtig, rigtig vigtigt, og nu ser det ud til, at de endelig får lov til at arbejde, så jeg synes, det er klogt at lytte til deres konklusioner,« siger Mette Gjerskov.

Ifølge Villy Søvndal har Danmark endnu ikke modtaget anmodninger fra USA eller andre om at deltage i en aktion.

»Vi ved ikke, om der kommer en anmodning. Der er rigtig mange gisninger i øjeblikket, men vi tager stilling til en anmodning, hvis der kommer en,« forklarer han og understreger, at han stadig nærer håb om en løsning i FN-regi.

»FNs Sikkerhedsråd bliver formentlig indkaldt nu, og vi forventer, at Sikkerhedsrådet prøver en sidste gang, om denne her situation kan løses. Det foretrækker vi klart, at FNs Sikkerhedsråd går ind og tager ansvar i denne her situation. Vi lægger alt det pres på, vi kan,« siger Villy Søvndal.

Dagens Gossip