Søvndal: Et angreb på Assad er fortsat muligt

I forsøg på at forhindre angreb har Syrien tilsluttet sig den FN-konvention, der forbyder kemiske våben. Men den beslutning er ikke nok til at overbevise udenrigsminister Villy Søvndal (SF) om, at man skal lempe det militære pres på Assad-styret.

Før et møde i Udenrigspolitisk Nævn fredag morgen fastslår Villy Søvndal, at Danmark fortsat støtter et militært angreb, hvis Assad ikke afleverer sine kemiske våben.

- Vi skal af med de kemiske våben, som han har brugt, og som er en forbrydelse mod menneskeheden. Og der er to muligheder.

- Den ene er en forhandlingsløsning, som tegner sig i øjeblikket, og hvis det ikke kan lade sig gøre, så har vi sagt, at vi støtter op bag en militær aktion, siger Villy Søvndal.

Enhedslisten har forud for mødet opfordret regeringen til klart at tage afstand fra et militært angreb på Syrien. Men opfordringen fra regeringens parlamentariske grundlag får ikke Søvndal til at ændre kurs.

- Jeg synes, man skal fange den afgørende pointe i denne diskussion, at hvis der ikke var lagt det afgørende militære pres på Syrien, så var vi aldrig kommet i den situation, hvor Rusland presser Assad, og hvor Assad siger, at han måske vil aflevere de kemiske våben, siger Søvndal.

/ritzau/

Dagens Gossip