Søvndal glæder sig over Syrien-resolution

»Hermed er to års blokade i Sikkerhedsrådet brudt. Det er jeg glad for, og det hilser jeg velkomment. Resolutionsforslaget i Sikkerhedsrådet blev fremlagt sent fredag af en samlet gruppe af samtlige Rådets medlemmer. Dermed signalerede de fuldkommen international enighed omkring resolutionen,« siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

Det er første gang i løbet af den mere end to år lange borgerkrig, der ifølge FN har kostet over 100.000 livet, at Sikkerhedsrådet er nået til enighed om en resolution.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon, der flere gange har kritiseret Sikkerhedsrådet handlingslammelse, kalder resolutionen »den første håbefulde nyhed om Syrien i lang tid«.

Villy Søvndal lægger vægt på, at resolutionen nu skal iværksættes så hurtigt som muligt.

»Det er vigtigt, at vi bliver ved med at opretholde presset på det syriske regime. Vi må hele tiden presse på for, at regimet ikke trækker dette i langdrag,« siger udenrigsministeren, som stadig håber på en løsning uden en militær intervention.

»Det er mit håb, at nattens beslutning vil være en løftestang til hurtigt at få gang i de politiske forhandlinger for at finde en politisk løsning på konflikten,« siger Villy Søvndal.

Dagens Gossip