Søvndal hylder John Kerrys »penduldiplomati«

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) byder således de kommende forhandlinger velkommen og roser i den forbindelse sin amerikanske kollega, John Kerry, til skyerne.

»Udenrigsminister Kerry har i flere måneder arbejdet målrettet og utrætteligt med de to parter, premierminister Netanyahu og præsident Abbas, for at nå hertil. Det er et formidabelt penduldiplomati, som ligger til grund for den opmuntrende nyhed, og jeg kan kun lykønske alle parter med beslutningen,« udtaler Villy Søvndal i en skriftlig kommentar.

»Det står klart, at hvad vi nu ser, kun er en begyndelse, og at der nu ligger et stort og hårdt arbejde forude for at virkeliggøre det håb, som er skabt,« udtaler Søvndal.

Villy Søvndal fastslår, at man fra dansk og europæisk side vil gøre, hvad man kan, for at skubbe fredsforhandlingerne i den rigtige retning.

»Danmark og EU vil nu straks - og det vil begynde på udenrigsministerrådsmødet i EU på mandag - lægge sig i selen for at kunne støtte de fredsbestræbelser, som nu indledes. Jeg er også overbevist om, at den israelske og palæstinensiske beslutning om seriøst at engagere sig i fredssporet vil medvirke til at kunne stabilisere den meget spændte situation i regionen,« lyder det fra Villy Søvndal.

John Kerry meddelte fredag aften, at repræsentanter fra Israel og Palæstina i næste uge vil komme til Washington for at tage hul på de indledende fredsforhandlinger.

Begge parter forventer dog, at forhandlingerne bliver hårde og besværlige.

Dagens Gossip