Søvndal lettet over Obamas sejr

Det er godt for USA, at Barack Obama besejrede Mitt Romney og fortsætter som landets 44. præsident.

Det siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF), som lykønsker Obama med sit genvalg efter fire år som præsident i strid modvind under en uhørt økonomisk krise.

- Så stort tillykke til Obama. Stort tillykke til USA. Stort tillykke i virkeligheden til os alle sammen. Nu kan jeg sagtens sige, hvad min position er.

- Det har jeg ikke rigtig kunnet, fordi en dansk udenrigsminister i sagens natur skal kunne samarbejde med hvilken som helst administration. Når det er sagt, så tror jeg, at der er et lettelsens suk mange steder.

- Det er rart at have Obama, nu da der er så store forandringer i verden, siger Villy Søvndal til Ritzau.

Han understreger, at verden har brug for, at USA optræder "klogt og besindigt". Obama vil som genvalgt præsident i sin sidste periode måske turde mere politisk på områder som klimaområdet, vurderer udenrigsministeren.

Villy Søvndal ønsker et mere ambitiøst USA. Indenrigspolitisk vejer Obamas vægt på økonomisk vækst tungere end Romneys ønske om skattelettelser, mener han.

- Det er rigtig godt, at Obama vandt i forhold til sundhed til alle amerikanere, en mere ambitiøs uddannelsesindsats, men ikke mindst i forhold til en indsats mod fattigdommen i USA, siger han med henvisning til blandt andet præsidentens sundhedsreform.

For Danmark betyder Obamas genvalg, at det gode samarbejde fortsætter i Afghanistan og også på det økonomiske plan. Præsidenten har besøgt Danmark to gange, påpeger Villy Søvndal.

- Vi står skulder ved skulder i nogle af verdens sværeste konflikter. Vi oplever en meget stor fremgang i forhold til handel mellem USA og Danmark. Det er klart til Danmarks fordel også, siger Villy Søvndal.

Obama kan bedre løse USA's gældskrise end Romney, som vil sænke skatterne, mener udenrigsministeren.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip