Søvndal overbevist om Assads skyld

Det skal en gruppe våbeninspektører fra FN vurdere, men den danske udenrigsminister, Villy Søvndal, er allerede overbevist om regimets skyld.

»Jeg er ikke i tvivl om, efter de ting jeg har set indtil nu, at det er Assad-regimet, der har fremført de her våben, og at de er skyld i det, der er sket,« sagde Søvndal i DR2 Deadline tirsdag aften.

»Hvorfor skulle de ellers i dag (tirsdag, red.) forhindre FNs våbeninspektører i at gøre deres arbejde,« siger han med henvisning til, at det syriske styre har udsat FN-inspektionen til onsdag.

Villy Søvndal uddyber ikke, hvad der har overbevist ham om, at Assad står bag det formodede nervegasangreb, men udmeldingen kommer efter, at USAs udenrigsminister, John Kerry, mandag kaldte brugen af kemiske våben for »ubestridelig« og lovede, at USA vil reagere på gasangrebet.

Efterfølgende fulgte Storbritannien, Frankrig, Tyrkiet og Danmark trop og gav udtryk for, at der skal findes en løsning uden om FNs Sikkerhedsråd, hvis våbeninspektørerne leverer beviser på, at Assad står bag angrebet. Men Villy Søvndal understregede, at Danmark ikke er blevet bedt om at gå med i en krig.

»Danmark er ikke blevet kontaktet vedrørende en eventuel militær aktion, og vi har derfor ikke noget konkret grundlag at forholde os til. Vi tager stilling til, når og hvis det bliver aktuelt,« sagde han tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip