Søvndal: Palæstinensisk stat er stadig langt væk

Det mener udenrigsminister Villy Søvndal (SF), der fredag bekendtgjorde, at Palæstinas repræsentation i Danmark skal opgraderes til diplomatstatus.

»Palæstina er fortsat i en opbygningsfase, og der udestår mange udfordringer for præsident Abbas at håndtere, før vi kan anerkende landet som en stat. Men det er vigtigt at fastholde fokus på målet om, at Palæstina skal blive en anerkendt stat og dermed en fuldgyldig del af det internationale samfund,« siger Villy Søvndal i en skriftlig kommentar.

Både Danmark og Finland har fredag taget skridt til at opgradere Palæstinas status i de to lande, og Villy Søvndal håber, at beslutningen kan få en betydning for fremtidige forhandlinger mellem palæstinenserne og israelerne.

»Jeg håber, at beslutningen om i praksis at give Palæstinas Mission samme vilkår som en ambassade i København vil give de palæstinensiske ledere med præsident Abbas i spidsen et skub til - med fortsat opbakning fra det internationale samfund - at engagere sig med fornyet kraft i de nødvendige forhandlinger med den israelske regering om en tostatsløsning,« siger Villy Søvndal.

»De nuværende amerikanske bestræbelser fortjener opbakning fra den palæstinensiske og den israelske regering,« siger han.

Det er planen, at opgraderingen af palæstinenserne i Danmark kommer formelt på plads i løbet af 2013.

Dagens Gossip