Søvndal: Syrien-konflikt skal løses politisk

»I min samtale med Jarba lagde jeg vægt på, at den endelige løsning af konflikten i Syrien er politisk - ikke militær. Vi diskuterede mulighederne for afholdelse af en Geneve-II proces, der skal bringe koalitionen og regimet til forhandlingsbordet. Jeg opfordrede Jarba til at engagere sig konstruktivt i en kommende fredskonference,« siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

Han understreger, at samtalen var god og konstruktiv.

»Jeg gentog først og fremmest min kraftige fordømmelse af Assad-regimets anvendelse af kemiske våben mod sin egen befolkning. Jarba og jeg var enige om vigtigheden af en stærk international reaktion for at afværge, at Assad igen anvender kemiske våben mod civilbefolkningen.«

Villy Søvndal oplyser, at han forsikrede Jarba om, at Danmark står bag den syriske oppositionskoalition, både politisk og med forskellige former for støtte. De to aftalte at fortsætte dialogen i den kommende tid.

»Danmark har en omfattende bistandsindsats i forhold til Syrien og er i øjeblikket i gang med en betydelig udvidelse af bistanden til den moderate syriske oppositions bestræbelser på at række ud til den syriske civilbefolkning,« siger Villy Søvndal.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip