Søvndal understreger behov for genopbygning af Afghanistan

Skrevet af admin

19/03/2013
Det siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) efter regeringens beslutning om, at hold 15, der på nuværende tidspunkt er i Afghanistan, bliver det sidste hold kamptropper i landet.»Jeg synes, det er godt, at vi er et sted, hvor det her kan lade sig gøre,« siger han.Med beslutningen kommer danske kamptropper hjem før planlagt. Ifølge regeringens Afghanistan-plan skulle de danske tropper først have forladt landet i løbet af 2014. Villy Søvndal forudser dog, at Danmark »i mange år endnu« vil komme til at spille en rolle i landet.»Kampindsatsen slutter nu, men vi kommer til at spille en rolle i form af hjælp til opbygning og politisk støtte. Vi har investeret mange penge i sundhed, uddannelse, infrastruktur, og de investeringer skal vi ikke smide væk,« siger Villy Søvndal, der peger på, at Afghanistan er skrøbeligt efter mange års krig.Derfor vil han heller ikke bruge »for store ord«, når han skal sætte ord på resultatet af den danske indsats.»Jeg tror, man skal passe på med de alt for store ord. Der er nogle ting, der er lykkedes, men det er klart, at vi forlader et land, der stadig er skrøbeligt,« siger han.

Dagens topnyheder

Det siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) efter regeringens beslutning om, at hold 15, der på nuværende tidspunkt er i Afghanistan, bliver det sidste hold kamptropper i landet.

»Jeg synes, det er godt, at vi er et sted, hvor det her kan lade sig gøre,« siger han.

Med beslutningen kommer danske kamptropper hjem før planlagt. Ifølge regeringens Afghanistan-plan skulle de danske tropper først have forladt landet i løbet af 2014. Villy Søvndal forudser dog, at Danmark »i mange år endnu« vil komme til at spille en rolle i landet.

»Kampindsatsen slutter nu, men vi kommer til at spille en rolle i form af hjælp til opbygning og politisk støtte. Vi har investeret mange penge i sundhed, uddannelse, infrastruktur, og de investeringer skal vi ikke smide væk,« siger Villy Søvndal, der peger på, at Afghanistan er skrøbeligt efter mange års krig.

Derfor vil han heller ikke bruge »for store ord«, når han skal sætte ord på resultatet af den danske indsats.

»Jeg tror, man skal passe på med de alt for store ord. Der er nogle ting, der er lykkedes, men det er klart, at vi forlader et land, der stadig er skrøbeligt,« siger han.