Søvndal undrer sig over SF-afhoppere

Sådan skriver den tidligere SF-formand udenrigsminister Villy Søvndal (SF) på sin Facebook-profil sent onsdag aften, efter at SFs nu tidligere politiske ordfører Jesper Petersen, europaparlamentariker Emilie Turunen og tidligere SF-folketingsmedlem Nanna Westerby alle har meddelt, at de forlader SF til fordel for Socialdemokraterne.

»Jeg ser ikke personligt det SF, jeg stod i spidsen for at føre i regering, afgørende anderledes end det SF, som Annette nu fører videre. Ikke at alt er uforandret. Men grundlæggende er det SF, jeg kender og holder af, fortsat et bredt favnende og rummeligt folkeparti, der forandrer sig i takt med tidens udfordringer, men bevarer sin kerne af solidaritet og fællesskab,« skriver han videre.

Samtidig påpeger Villy Søvndal, at SFs rolle er at trække regeringen så langt i partiets retning som muligt, og at det bliver sværere, jo færre mennesker der er til at gøre det.

»Vi har prøvet at lave en tredje vej mellem Socialdemokraternes manglende lyst til for alvor at udfordre højrefløjen og Enhedslistens manglende lyst til at tage ansvar. Der er der brug for en tredje kraft, og den hedder SF. Mit håbefulde budskab er, at det her parti har før været gennem dønninger - også større end dem vi er i nu. Så vi skal nok komme op at stå igen. Og det skal vi gøre sammen.«

Dagens Gossip