Søvnekspert. Råd til at sove godt i en stressende december

Du har sikkert hovedet fyldt med tanker om den perfekte gave til dine elskede, hvordan du får juleanden stegt helt rigtigt, eller hvordan du skal få tid til alle de julefrokoster, du er inviteret til.

Få nøglen til en bedre søvn på IN.dk

Julesæsonen kan have mange negative indvirkninger på din søvn, og derfor kan du bruge den britiske søvnekspert Dr. Nerina Ramlakhans gode råd om at sove godt igennem måneden.

- At organisere og forberede til en hvilken som helst stor dag eller vigtig begivenhed ligesom jul kan være kolossal opgave, siger han til femalefirst.co.uk.

Stress går ud over søvnen

For de fleste kvinders vedkommende så er hovedet nemlig fyldt af informationer og tanker op til jul, og derfor bliver det endnu sværere at koble helt fra, når det er sengetid.

Derudover kommer stress og jag når det gælder hverdagslivet, og derfor kan det blive endnu sværere at sove igennem om natten.

Søvnekspertens råd er derfor at minimere elektronisk udstyr i soveværelset, så det ikke er fristende for dig at købe julegaver på nettet eller bare surfe lidt.

God ide at lave huskesedler

Generelt skal du faktisk undgå at bruge din computer eller mobiltelefon 60-90 minutter, før du går i seng, hvis du vil være frisk og veludhvilet næste dag.

Julen er den tid på året, hvor det er let at glemme ting, og det er faktisk det helt simple, der kan hjælpe dig med at undgå dette.

Skriv en huskeseddel eller før dagbog, så du kan koble fra, før du går i seng. Husk desuden, at selv om du ikke plejer at spise morgenmad i skyndingen, så kan det faktisk have en dårlig indflydelse på dit søvnmønster.

Få guiden til hvilke kjoler, du skal have på til julens fester på IN.dk

Husk at spise morgenmad

Du bliver nødt til at spise sundt og lad være med at springe over morgenmaden, for folk der spiser morgenmad producerer mere melatonin og sover derfor bedre.

Det er også vigtigt at indtage masser af protein i morgenmaden, så du får en endnu større effekt, og så skal du huske at sove i et miljø, der er tilpasset til dig og din søvn.

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewsDesk Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip