Sofie Carsten Nielsen og Lidegaard får tunge poster

Målt i forhold til antallet af medlemmer bugner den radikale folketingsgruppe af tidligere ministre. Og et resultat af partiets sløje valg er, at der slet ikke er kommet nogen folketingsdebutanter ind i gruppen.

Den erfarne flok har torsdag fordelt ordførerposterne mellem sig, og det er blevet til tunge områder for afgående udenrigsminister Martin Lidegaard.

Han bliver partiets stemme på områderne finans, skat, udenrigspolitik, forsvarspolitik og Grønland og Færøerne. Samtidig er han gruppenæstformand sammen med afgående forsknings- og uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen.

Hun får derudover titel af stedfortrædende politisk leder, arbejdsmarkedsordfører, retsordfører og integrationsordfører.

Blandt profilerne med ministererfaring er også tidligere miljøminister Ida Auken, der ganske vist var SF'er, dengang hun sad i regering. Hun vender tilbage til sit tidligere poltiikområde miljøet, men vil også fortsat være erhvervsordfører samt ordfører for forskning, uddannelse og it.

SR-regeringens seneste kulturminister, Marianne Jelved, bliver blandt andet skoleordfører og kirkeordfører.

Politisk leder Morten Østergaard vil fungere som gruppeformand og repræsentere partiet i Udenrigspolitisk Nævn.

Ud over de fem eksministre tæller folketingsgruppen Zenia Stampe, der blandt andet bliver udlændingeordfører og kulturordfører, Andreas Steenberg, der blandt andet skal være energi- og klimaordfører, samt Lotte Rod, der fortsætter som blandt andet børneordfører.

/ritzau/

Dagens Gossip