Sofie Gråbøl måtte gå med paryk efter hårtab - nu fortæller hun om oplevelsen

Den populære skuespiller Sofie Gråbøl var i går i studiet hos Natholdet, hvor hun var gæst hos værten Anders Breinholt. 

Her fortalte hun for første gang om, hvordan det var at skulle gå med paryk, efter hun i december 2012 blev ramt af brystkræft. 

Den 47-årige skuespiller mistede sit hår i forbindelse med kemoterapien, og derfor var hun nødt til at gå med paryk i perioden. 

Det fortalte hun, da Anders Breinholt fandt et indslag frem med hende fra slutningen af 2013, hvor hun ser meget lidt glad ud, da hun modtager den fornemme Robert-pris. 

- Du virker næsten opgivende, siger Breinholt i programmet, hvorefter Sofie Gråbøl forklarer om den alvorlige baggrund. 

- Jeg havde haft brystkræft, jeg var blevet opereret, jeg havde fået min første kemobehandling ret kort tid før den prisuddeling. Mit hår faldt af! Og det er ret drastisk, fortæller Sofie Gråbøl, der havde fået hjælp af en veninde til at fjerne det sidste hår og hjæpe med at finde en paryk. 

- Det var også noget af et cirkus. Jeg har haft mange parykker på gennem mit arbejde, og jeg tænkte først: 'Nå, men jeg går bare til det, som jeg plejer, og hvordan sidder den?' Men jeg kunne mærke, at det var meta-forvirrende at klæde mig ud som mig selv. Målet var jo at se ud, som jeg plejede, siger Sofie Gråbøl.

Og det var altså den alvorlige årsag til, at hun havde svært ved at nyde aftenen, der ellers skulle hylde hendes store indsats som skuespiller. 

- For at være helt ærlig, så var jeg ret ligeglad med prisen. Jeg tænkte kun på: 'Er der nogen, der kan se den? Ryger den af? Hvad hvis der er nogen, der krammer mig og siger tillykke?', forklarede Sofie Gråbøl, der i dag har fået sit eget hår tilbage. 

 

 

Dagens Gossip