Sohn: SF-ledelsen må se alvoren i øjnene

Skrevet af admin

20/03/2013
Reaktionen kommer efter at den politiske ordfører, Jesper Petersen, samt medlem af Europa-Parlamentet, Emilie Turunen, og landsledelsesmedlem, Nanna Westerby, har valgt at trække stikket for i stedet at melde sig ind hos Socialdemokraterne.»Jeg sætter umådeligt stor pris på Jesper og i øvrigt også på Nanna og Emilie. De er tre ubetinget store talenter, som SF kunne have fået meget, meget stor glæde af. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at de ikke kan se sig selv i partiet i fremtiden,« siger han til Berlingske.Det er - som du siger - nogle af de unge talenter, der her forlader broen. Er du bekymret for partiets fremtid?»Jeg er selvfølgelig meget bekymret for partiets fremtid, når så åbenlyse talenter forlader os. Det kalder på en enormt stor selvransagelse, og det her stiller store krav til den nye ledelse. De må se alvoren i øjnene og sikre, at også unge mennesker kan se sig selv i SF. Den debat foregår lige nu i folketingsgruppen og i landsledelsen.«Det ligner jo et opgør med den nye linje efter at Villy Søvndal-fløjen, som du selv tilhører, ikke kunne vinde formandsposten. Hvad er dit syn på den udvikling?»Det er legitimt. Medlemmerne er blevet spurgt og sagt, at de gerne vil have Annette Vilhelmsen til at stå i spidsen. Nu siger de unge så, at det ikke er det projekt, de har lyst til at være en del af, og det tager de konsekvensen af. Det er reelt nok. Det er en politisk uenighed.«Hvad mener du, man bør gøre?»Jeg har den opfattelse, at det også er et venstreorienteret svar at fokusere på konkurrenceevnen, for man kan sætte et lighedstegn mellem konkurrenceevne og job. Danmark og Europa står med enorme udfordringer i den globale verden, og det må vi tage alvorligt, for ellers mister vi arbejdspladser. Sker det er den eneste mulighed, hvis man vil bevare velfærdssamfundet, at hæve skatterne. Og når man hæver skatterne forsvinder der endnu flere arbejdspladser, hvilket fremtvinger massive offentlige nedskæringer, som igen undergraver velfærden,« siger Ole Sohn.

Mest læste i dag

Reaktionen kommer efter at den politiske ordfører, Jesper Petersen, samt medlem af Europa-Parlamentet, Emilie Turunen, og landsledelsesmedlem, Nanna Westerby, har valgt at trække stikket for i stedet at melde sig ind hos Socialdemokraterne.

»Jeg sætter umådeligt stor pris på Jesper og i øvrigt også på Nanna og Emilie. De er tre ubetinget store talenter, som SF kunne have fået meget, meget stor glæde af. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at de ikke kan se sig selv i partiet i fremtiden,« siger han til Berlingske.

Det er - som du siger - nogle af de unge talenter, der her forlader broen. Er du bekymret for partiets fremtid?

»Jeg er selvfølgelig meget bekymret for partiets fremtid, når så åbenlyse talenter forlader os. Det kalder på en enormt stor selvransagelse, og det her stiller store krav til den nye ledelse. De må se alvoren i øjnene og sikre, at også unge mennesker kan se sig selv i SF. Den debat foregår lige nu i folketingsgruppen og i landsledelsen.«

Det ligner jo et opgør med den nye linje efter at Villy Søvndal-fløjen, som du selv tilhører, ikke kunne vinde formandsposten. Hvad er dit syn på den udvikling?

»Det er legitimt. Medlemmerne er blevet spurgt og sagt, at de gerne vil have Annette Vilhelmsen til at stå i spidsen. Nu siger de unge så, at det ikke er det projekt, de har lyst til at være en del af, og det tager de konsekvensen af. Det er reelt nok. Det er en politisk uenighed.«

Hvad mener du, man bør gøre?

»Jeg har den opfattelse, at det også er et venstreorienteret svar at fokusere på konkurrenceevnen, for man kan sætte et lighedstegn mellem konkurrenceevne og job. Danmark og Europa står med enorme udfordringer i den globale verden, og det må vi tage alvorligt, for ellers mister vi arbejdspladser. Sker det er den eneste mulighed, hvis man vil bevare velfærdssamfundet, at hæve skatterne. Og når man hæver skatterne forsvinder der endnu flere arbejdspladser, hvilket fremtvinger massive offentlige nedskæringer, som igen undergraver velfærden,« siger Ole Sohn.