Solbakken: Bliver op ad bakke uden Delaney og Jørgensen

FC København fejrer søndag et suverænt dansk mesterskab, men når festlighederne har lagt sig, og ferien er overstået, melder hverdagen sig igen.

Og den bliver muligvis uden profilerne Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney, der kun har et år tilbage af deres aftaler med mestrene, og derfor er oplagte salgsemner denne sommer.

FCK-træner Ståle Solbakken erkender, at det vil være en markant svækkelse forud for en sæson, hvor man skal forsøge at forsvare mesterskabet og skabe succes i Europa.

- Hvis både Nicolai og Thomas bliver solgt, må vi arbejde meget hårdt på at komme tilbage på det niveau, som vi er på nu, siger Solbakken.

- Det kommer vi ikke bare med det samme. Mister vi dem hurtigt, bliver det op ad bakke. Men sådan er butikken skruet sammen nu, og det er en forudsætning, at vi sælger profiler, siger han.

Allerede for et år siden meddelte Solbakken, at Nicolai Jørgensen skal sælges denne sommer, og sådan bliver det formentligt fortsat.

Til gengæld er der dialog med Thomas Delaney om at forlænge kontrakten og blive lidt længere. William Kvist vil dog ikke lægge pres på midtbanemakkeren.

- Thomas må selv træffe sit valg. Han er en klog fyr, så han skal nok finde ud af, hvad der er bedst for ham. Det behøver vi andre ikke blande os i, siger Kvist og tilføjer:

- Man vil allerhelst holde på de bedste spillere, når det går godt, og det vil være dejligt for os, hvis han bliver. Hvis ikke, så må vi acceptere det og komme videre.

- Jeg er ikke bange. Vi er vant til at levere spillere til de bedste ligaer. Sådan er det. Så finder vi nogle andre, siger Kvist.

Ståle Solbakken slår fast, at han ikke sælger flere profiler, hvis både Thomas Delaney og Nicolai Jørgensen bliver solgt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip