Solbakken: Det er et godt tidspunkt for Hareide

FC København-træner Ståle Solbakken mener, at timingen er god for Åge Hareide og det danske fodboldlandshold.

Solbakken vurderer, at landsmanden får et glimrende spillermateriale at vælge ud fra.

Hareide blev præsenteret som ny dansk landstræner på et pressemøde torsdag klokken 11, og Solbakken glæder sig til at følge Hareide i de kommende to år.

- Det bliver spændende for både Norge og Danmark. Jeg tror, det er et godt tidspunkt for Åge at overtage Danmark på, siger Solbakken til NTB.

Solbakken peger på Danmarks svage EM-kvalifikation, hvor holdet skuffende sluttede efter Portugal og Albanien og senere gik glip af næste års EM-slutrunde efter et samlet 3-4-nederlag til Sverige i to playoffkampe.

- Danmark underpræsterede i kvalifikationen. De spillede langt under niveau, mener Solbakken.

Ifølge FCK-træneren, som selv har været nævnt som en mulig dansk landstrænerkandidat, får Hareide mange gode unge spillere at råde over.

- Der er ingen tvivl om, at Danmark har et spændende hold. U21-landsholdet kom blandt andet frem til semifinalen ved U21-EM. Der er mange gode spillere og stor konkurrence på de fleste positioner, siger Solbakken.

- De eneste positioner, som er lidt tyndt besat, er på pladsen som frontangriber og højre back. Specielt hvis Nicklas Bendtner ikke præsterer, forklarer Solbakken.

Han er generelt imponeret over det, Hareide har udrettet i Malmö FF blandt andet i Champions League.

- Jeg har ikke haft Åge som træner selv, men han har bred erfaring. Desuden virker han som en stærk motivator. Det er en vigtig egenskab, pointerer Solbakken.

Spørgsmål: Hvordan er stemningen i Danmark omkring ansættelsen af Hareide?

- Den bliver nok mødt med sund skepsis. Men den skepsis kan allerede vende efter pressemødet, lyder det fra Solbakken.

Hareide skal sammen med Danmark dyste i VM-kvalifikationen frem mod slutrunden i Rusland i 2018 mod Rumænien, Polen, Montenegro, Armenien og Kasakhstan.

/ritzau/

Dagens Gossip