Solbakken efter 3-0: Bedste præstation siden 2010/11

På forhånd var der lagt op til et jævnbyrdigt møde mellem FC København og rumænske Astra Giurgiu i Champions League-kvalifikationen, men det danske mesterhold trak sig ud med en sikker samlet sejr på hele 4-1.

Onsdag blev det til en 3-0-sejr hjemme i Telia Parken, og det fik træner Ståle Solbakken til at tænke tilbage på den gyldne sæson i 2010/11, hvor FCK nåede ottendedelsfinalerne i Champions League.

- Det er den bedste præstation siden 2010/11. Jeg er meget imponeret. Det var en magtdemonstration. Vi er allerede nået langt med dette hold, siger Solbakken.

Han mener dog endnu ikke, at man allerede nu kan sige, at det nuværende FCK-hold er lige så godt som det for fem år siden.

- Det er et meget yngre hold lige nu. Vi har ingen spillere ud over William Kvist, der har spillet mere end ti landskampe, siger træneren.

Med den samlede sejr over Astra er FCK sikker på at deltage i et europæisk gruppespil. Spørgsmålet er bare, om det bliver i Champions League eller i Europa League.

Den kendsgerning luner i FCK, efter det sidste år ikke lykkedes at bane sig vej til et gruppepil.

- Det er en ufattelig følelse. Nu får drengene løn i et år til. Vi kan planlægge fremad. Nu kører vi sikkert.

- Det er ikke sikkert, vi kommer i Champions League. Men uanset modstanderen i playoffrunden kommer vi til at gå ind til kampene med en følelse af, at vi kan klare opgaven, lyder det fra Solbakken.

Han glædede sig blandt andet over Andreas Cornelius' præstation. Angriberen scorede to gange med hovedet onsdag.

- Han var også god i Rumænien. Han rammer nu det bedste niveau, efter at han kom tilbage efter sin alvorlige skade, siger nordmanden.

Fredag findes FCK's modstander i den kommende playoffrunde.

/ritzau/

Dagens Gossip