Solbakken: FCM kan spille noget vild power-fodbold

Skrevet af admin

29/02/2016

Dagens topnyheder

FC Midtjylland, FC København og AaB vil i denne uge sende et signal om, hvem der står stærkest i kampen om mesterskabet.

Mandag skal AaB på besøg hos FCM i Herning, og torsdag er det FCK's tur.

FCK-manager Ståle Solbakken har med interesse fulgt midtjydernes opgør mod Manchester United i Europa League med to vidt forskellige udfald. På hjemmebane vandt FCM 2-1, mens det ude endte med en øretæve på 1-5.

- Hvis FC Midtjylland er på sit bedste, som de var i hjemmekampen mod United, så spiller de en type power-fodbold, som de er gode til.

- Det er noget vild fodbold, og alle spillere med maks-aktioner kører på, og går det godt, så går det rigtig godt, siger Solbakken.

Nordmanden har bidt mærke i, at FCM tager sig god tid, når mesterholdet har indkast på modstandernes banehalvdel.

- Når man har en spiller i hver side, der kan kaste den fra reservebænken og ned, så ved vi, vi skal ekspedere ekstra mange bolde ud ad feltet, og det skal vi forberede os på til på torsdag.

- Der bliver lange pauser, og det skal vi være klar på, siger Solbakken, der søndag så sit hold åbne foråret med en 2-1-sejr på hjemmebane over Esbjerg.

Umiddelbart vil han ikke tillægge kampen mod FCM nogen særlig betydning.

- Det er en ud af vores 15 resterende kampe. Men vinder vi, så har vi fået en god start på foråret, siger Solbakken.

Han håber, FCM og AaB spiller uafgjort mandag aften, så FCK holder de to hold på afstand. FCK topper ligaen med 38 point, mens AaB har 34 og FCM 31 point. Midtjyderne har dog spillet en kamp færre end de to andre titelbejlere.

FCK-anfører Thomas Delaney har samme holdning.

- AaB og FCM må gerne spille uafgjort for min skyld. Det er nok de to hold, man må betegne som vores konkurrenter.

- Det er to vidt forskellige hold. AaB er voldsomt farlige i medvind, og FCM minder måske mere om os og kan trykke på.

- De må godt spille uafgjort og få fire røde kort hver. Nej, egentlig er jeg ligeglad, for vi skal bare tage dem i vores indbyrdes dueller, siger Delaney.

Ligesom sin træner har midtbanespilleren også fulgt med i FCM's kampe mod United. Delaney har svært ved at vurdere, om de to opgør mod det engelske storhold har givet midtjyderne en fordel.

- Det er måske gået i nul. De spillede rigtig flot i den første kamp, og i den anden - ja, vi har selv prøvet at møde et godt internationalt hold.

- Man tager selvtillid med fra en sejr og skuffelse med fra et nederlag. Jeg tror, det går i nul, men de har trods alt fået et par ekstra kampe i benene.

- Jeg synes nu også, at vi har haft godt tempo i vores træningskampe og mod Esbjerg, hvor tempoet også var højt, siger Delaney.

/ritzau/