Solbakken gav spiller forbud om at tackle i pokalfinale

Skrevet af admin

05/05/2016

Mest læste i dag

Når man tænker på pokalfinaler i fodbold, så tænker man ofte på drabelige dueller og tætte fysiske nærkampe.

Men en enkelt spiller fra FC København fik forbud om at tackle under torsdagens 2-1-finalesejr over AGF.

Det fortæller FCK-træner Ståle Solbakken, som var nervøs i store dele af pokalfinalen.

Det var nordmanden, fordi Benjamin Verbic havde modtaget et gult kort i starten af kampen, da han hev en AGF-spiller omkuld.

Og Verbic var tæt på at få reduceret FCK til ti mand, som det også er sket tidligere i denne sæson i en Europa League-kamp.

- Verbic gjorde alt fra at være fantastisk til at gøre enhver træner nervøs.

- Han fik et rødt kort i en afgørende europæisk kamp, som måske sendte os ud af Europa. Og han havde et gult kort mod AGF og var tæt på at få et rødt kort i overtiden af første halvleg.

- Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort, hvis han havde fået et kort, siger Solbakken, som talte med store bogstaver i pausen.

- Han fik forbud om at tackle i anden halvleg. Han fik ikke lov til at nærme sig modstanderen. Det var lidt svært, for vi skulle jo ikke tabe, forklarer FCK-træneren.

Solbakken var utilfreds med, at FCK-spillerne generelt virkede sløve i de første 45 minutter.

- Det var en helt jævnbyrdig kamp i første halvleg. Mange af mine spillere virkede trætte og så lidt tunge ud. AGF løb mere og fightede mere, siger Solbakken.

Kasper Kusk udgik efter en halv time, og Mikael Antonsson pådrog sig en hjernerystelse og blev udskiftet i pausen. Det indskrænkede Solbakkens muligheder fra trænerbænken.

- Kusk blev skadet, og Antonsson fik en hjernerystelse. Problemet var, at jeg ikke kunne lave taktiske indskiftninger i anden halvleg, for der kunne komme forlænget spilletid. Så jeg skulle have en udskiftning at gøre godt med, fastslår han.

For FCK er den anden pokaltitel i træk vigtig i forsøget på at bygge en vinderkultur op.

- Pokaltitlen betyder rigtigt meget. Det kunne jeg se på glæden i omklædningsrummet.

- Vi har brugt mange spillere lige fra (Aboubakar) Keita til (Thomas) Kaminski. Og det er godt for gruppen. Basen er fin. Alle forstår kulturen nu, lyder det fra Solbakken.

/ritzau/