Solbakken godkender truppen efter januars svingdør

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Januars transfervindue er lukket, og FC København-manager Ståle Solbakken kan nu gøre status.

FCK har hentet stopperen Erik Johansson i Gent samt lejet målmanden Robin Olsen i Paok. Midtbanespilleren Aboubakar Keita er desuden rykket op på førsteholdet.

- Samlet set har vi haft et godt vindue både sportsligt og økonomisk, og vi mener, at vi har en rigtig stærk trup, som vi kan bygge på frem mod de opgaver, der venter i foråret, siger Solbakken til klubbens hjemmeside.

FCK har solgt Daniel Amartey til Leicester og reservemålmanden Jakob Busk til Union Berlin, mens midtbanespilleren Brandur Hendriksson er udlejet til Vendsyssel FF.

Solbakken var forberedt på, at Amartey kunne blive solgt i dette vindue, efter at midtbanespilleren havde spillet de landskampe, der skulle til for at få arbejdstilladelse i England.

- Leicester havde længe fulgt ham tæt og vist stor interesse, og det var som tidligere nævnt en af grundene til, at vi hentede William Kvist hjem i juli sidste år.

- Nu skal han og Delaney løfte opgaven, ligesom Youssef Toutouh vil få sine kampe derinde, siger Solbakken.

Desuden skal Keita have en mulighed for at få spilletid.

- Hvis vi havde hentet en etableret spiller mere, ville det være svært. Uden at lægge pres på ham, så tror vi på ham og mener, at han godt kan få kampminutter på banen allerede i foråret, lyder det.

De nye spillere kan ikke gøre det på samme måde som Amartey, men skal udfylde pladsen på deres egen måde, og Johansson og Christoffer Remmer kan også vikariere på den centrale midtbane, hvis det bliver nødvendigt, forklarer nordmanden.

- Amartey dækkede også en stopperplads, og her er vi meget tilfredse med, at vi har fået Erik ind på en lang kontrakt. Det gør, at vi er solidt dækket ind på den position, vurderer Solbakken.

På FCK's målmandspost blev Stephan Andersen skadet og er fortsat ude i mange uger.

- Endelig gjorde Stephans skade, at vi måtte reagere hurtigt og hente Robin Olsen. Han er et stærkt supplement til vores målmandsteam.

OB's offensivspiller Rasmus Falk skifter til FCK til sommer.

/ritzau/