Solbakken: Må prøve at øge spændingen mod FCM

FC Midtjylland snublede søndag i Alka Superligaen, da midtjyderne ude tabte 1-3 til OB. Mandag halede FC København så ind på det ellers suveræne førerhold, da københavnerne ude slog FC Vestsjælland 1-0.

Der er dog stadig ni points forskel på de to hold, inden de på søndag tørner sammen i Herning.

- Vi er i en lidt mærkelig position i tabellen, hvor vi har 10 point ned til tredjepladsen, men ni point op til FC Midtjylland, siger træner Ståle Solbakken.

- Vi må se, om vi kan øge spændingen lidt på søndag. Vi har vel 1,89 procents chance for at blive mestre nu, og det tal kan så øges til 9,92 procent, hvis vi vinder på søndag. Det siger mine beregninger.

Træneren var ikke helt tilfreds med indsatsen - og slet ikke det faktum, at han kunne konstatere endnu en alvorlig skade, da Mikael Antonsson i første halvleg måtte udgå.

- Vi blev præget af Antonssons skade, og det begynder at være nok nu. Det er vel nærmest sensationelt at et hold kan få så mange alvorlige skader på så kort tid.

- Der er tale om grimme, grimme skader, og der er tale om sjældne skader, siger Solbakken.

Målet i sejren mod FC Vestsjælland blev sat ind af anfører Thomas Delaney, der kom svævende og headede et hjørnespark i mål.

- Det var en indøvet detalje, hvor jeg skulle søge mod forreste område og så enten heade bolden videre eller heade på mål. Jeg så, at jeg var sluppet fri, og så var det bare at løbe ind i bolden og heade den ind, siger Delaney.

Trods sejren mener Delaney dog ikke, at FCK kan være helt tilfreds med indsatsen i opgøret.

- Vi fik en svær start, og vi er generelt ikke tilfredse med kampens forløb. De sidste 20 minutter af første halvleg samt de første 20 minutter af anden var fornuftige, men ellers haltede vi lidt, siger Delaney.

- Især i de sidste 20 minutter måtte vi glæde os over, at vi havde to gode midterforsvarere og en god målmand, der skabte ro, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip