Solbakken om jagten på FCM: Det bliver ikke nemt

Skrevet af admin

20/10/2013

Mest læste i dag

FC Midtjylland er begyndt at sætte point til i toppen af Superligaen, mens FC København stormer frem efter en elendig sæsonstart.

Da Ståle Solbakken i slutningen af august afløste Ariël Jacobs, var FCK 13 point efter midtjyderne. Efter søndagens 3-0-sejr i Parken over AaB er afstanden skrumpet til otte point.

Solbakken mener dog endnu, at det er for tidligt at tale om FCK som bejler til mesterskabet.

- Nej, det tænker jeg ikke på.

- Vi er et hold, der skal præstere, og vi er på rette vej. Vi skal tage rigtig mange point, men det er ikke nemt, siger Ståle Solbakken.

- Jeg kigger meget lidt på tabellen, for det har været dårlig læsning.

- Vi havde to point efter fem kampe, da jeg kom til, så på en måde handlede det om at lægge tabellen væk, siger FCK-træneren.

Spørgsmål: Fornemmer du trods alt en forskel hos dine spillere fra før til nu?

- Det mentale beredskab er kommet på plads. Vi arbejder godt sammen og er godt organiseret, siger Solbakken.

Nordmanden fremhæver disciplinen som afgørende i søndagens 3-0-sejr over AaB.

- Jeg vil starte med at rose AaB. De kommer med en offensiv plan, og de har mange spændende unge spillere.

- Jeg kan meget godt lide Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen, som vandrer ind i banen. AaB er meget godt organiseret, særligt offensivt.

- Derfor var det vigtigt, at vi forsvarede os godt. De havde en stor chance, før vi scorede, og den tog Johan Wiland, siger Ståle Solbakken med henvisning til sin målmand.

- Selv om vi ikke lykkedes med alt, så arbejder vi rigtig hårdt og har den rigtige mentalitet. Vi fighter og skaber de nødvendige chancer.

- Vi laver tre mål, og jeg er rigtig tilfreds med alle spillere. De følte nok ikke, at de spillede en super kamp individuelt, men som hold lavede de en rigtig god præstation, siger Ståle Solbakken, før han fremhæver målscoreren til 1-0, Nicolai Jørgensen.

- Han har et stort offensivt register, og derfor er det vigtigt, at han har disciplin i sit defensive arbejde.

- Når han har det, så er han Superligaens bedste spiller. Det er nemmere for de andre spillere, når han går foran, siger Solbakken.

/ritzau/