Solbakken: Pokalkampe lever deres eget liv

På papiret burde det være en formsag for FC København at vinde torsdagens pokalfinale mod FC Vestsjælland. Endda hjemme i Parken.

De seks hidtidige møder i Superligaen har resulteret i fire sejre og to uafgjorte for FCK, men pokalturneringen er noget helt andet, mener favorittens træner.

- Alle pokalkampe lever deres eget liv. I den første semifinale kunne vi have vundet 3-0 eller 4-0 over Esbjerg, men fik kun 1-1. I Esbjerg var vi derimod lidt heldige med at vinde.

- Og i kvartfinalen måtte vi igennem straffesparkskonkurrence for at slå Randers, siger Ståle Solbakken.

For anden sæson i træk risikerer han at afslutte en sæson uden at vinde titler. FCM ligner et kommende mesterhold, mens AaB sidste sæson vandt The Double foran FCK.

- En finale er en finale. Sidste år var vi i fuld kontrol i 40 minutter og var foran, og på fem minutter scorede AaB to gange og fik momentum, siger Solbakken.

I denne sæson er FCK endnu større favorit mod FC Vestsjælland, der også har stor fokus på bundstriden, hvor holdet ligger til nedrykning.

- Vi er favoritter, men har stor respekt for FC Vestsjælland, der er kommet godt tilbage i denne sæson og fighter for at overleve, anerkender FCK-træneren.

Han er bevidst om, at sæsonen ikke får succes-prædikatet i tilfælde af pokalsejr, men derfor er den alligevel meget vigtig.

- Det er en fin titel, og den vil også betyde, at vi får en bedre forberedelse til næste sæson, fordi vi træder senere ind i Europa.

- Det vil samtidig gavne vores skadessituation, siger Solbakken med hentydning til de mange langtidsskader i klubben.

I første omgang er fokus rettet mod pokalfinalen, der begynder torsdag klokken 16.

/ritzau/

Dagens Gossip