Solbakken: Ronaldo er verdens bedste på kontra

Måske bliver Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo valgt til verdens bedste spiller i 2013, men FC København-træner Ståle Solbakken kalder allerede portugiseren for verdens bedste kontraspiller.

Det siger nordmanden inden aftenens Champions League-kamp i Parken mod Real Madrid.

- Når man mister bolden, så ligger Ronaldo og Gareth Bale og lurer i farlige situationer. Ronaldos store styrke er kontraerne og at være de rigtige steder i felterne. Derfor scorer han så mange mål, siger Solbakken.

FCK kan med en sejr - eller med uafgjort, hvis Juventus slår Galatasaray - snuppe tredjepladsen i gruppe B og dermed videre avancement til Europa Leagues 1/16-finaler efter nytår.

Real Madrid er allerede sikret førstepladsen og er derfor klar til 1/8-finalerne i Champions League.

Alligevel forventer Solbakken, at Real Madrid-træner Carlo Ancelotti sender det meste af sin stjerneparade på banen mod københavnerne.

- De sparede en del stjerner i pokalturneringen i weekenden, så jeg tror, de spiller tæt på deres bedste hold fra start, fordi ellers kommer spillerne for meget ud af kampform.

- Jeg så også den såkaldte næstbedste opstilling mod Galatasaray, og det var ikke så skidt, siger Solbakken med henvisning til Madrid-klubbens 4-1-sejr i den seneste runde af Champions League.

I den kamp var Real Madrid endda en mand i undertal i over en halvleg. Sergio Ramos blev vist ud, og han er logisk nok i karantæne til aftenens kamp i Parken.

Ronaldo - i øvrigt - er en af tre spillere, der kan vinde titlen som verdens bedste i 2013. De to andre er Lionel Messi (FC Barcelona) og Franck Ribery (Bayern München).

/ritzau/

Dagens Gossip