Solbakken skal have sit eget stadion

De har et i Madrid: Santiago Bernabéu Stadion (80.000 tilskuere) opkaldt efter den tidligere fodboldpræsident i Real Madrid Santiago Bernabéu Yeste. I Budapest har de Puskás Ferenc Stadion (70.000 tilskuere) opkaldt efter Ungarns store fodboldhelt Ferenc Puskás.

Nu får de også et i Norge. Et sports-stadion opkaldt efter en af nationens store fodboldsønner.

Det er dog ikke i hovedstaden Oslo, at man vil kopiere idéen fra de europæiske storbyer. Det er derimod Kirkenær (1.267 indbyggere pr 1. dec. 2012) i Grue Kommune, der vil ændre navnet på byens stadion fra Grue Stadion til Ståle Solbakken Stadion, da den tidligere norske FC København-træner og -spiller kommer fra det lille norske samfund, der ligger 130 kilometer nordvest for Oslo.

– Vi har lyst til at hædre Ståle som den gode Grue-ambassadør han er, siger Åse B. Lilleåsen til glomdalen.no.

Hun er leder af navnekomiteen for de kommunale veje i Grue, og det var i den forbindelse, hun fik ideen til at hædre den lokale sportshelt. Men ifølge kommunens regler kan man ikke opkalde en vej efter en nulevende person. Og så måtte der tænkes kreativt.

- Det er jo nu, Ståle er aktuel, og det er nu, vi vil have noget opkaldt efter ham, ikke om 50 år, siger Åse B. Lilleåsen til glomdalen.no.

Og så kom ideen med at opkalde det stadion, der lagde grund til Ståle Solbakkens karriere i den lokale klub Grue IL, inden han som spiller kom til først Ham-Kam så Lillestrøm og engelske Wimbledon og siden til danske AaB og FC København.

Ståle Solbakken selv er noget overrasket over tiltaget fra hjemstavnskommunen, men lægger ikke skjul på, at han sætter pris på, at andre sætter pris på ham.

- Men er det fordi, de tror, at jeg har gjort mit nu, at de gør det her? Jeg er jo ikke SÅ gammel endnu. Jeg mener, at man skal være død, før man får noget opkaldt efter sig på denne måde, siger Ståle Solbakken til glomdalen.no.

Utvivlsomt med et stort smil.

Det er endnu ikke endeligt vedtaget, om Grue stadion, der har en maksimumskapacitet på 4-5.000 tilskuere, fremover skal hedde Ståle Solbakken Stadion. Det tages der politisk beslutning om på torsdag.

Dagens Gossip