Solbakken: Vi kan ikke klandre målmanden for nederlaget

FC Københavns målmand Jakob Busk kom til at spille en hovedrolle, da de regerende mestre tabte 1-5 i Parken til FC Midtjylland.

Den 20-årige keeper måtte få minutter før kampstart afløse en skadet Johan Wiland, og Busk så skidt ud ved gæsternes scoringer til 1-0 og 2-1 i første halvleg.

FCK-træner Ståle Solbakken vil dog ikke give den unge målmand nogen som helst skyld i nederlaget.

- Jakob fik ikke tid til at forberede sig ordentligt. Johan Wiland blev skadet lige før kampen, så Jakob var helt kold, da han skulle klæde om.

- Han tabte de første par bolde i kampen, og så var han uheldig ved deres to første mål, siger Ståle Solbakken.

- Det er livets læring. Vi må bare beskytte Jakob noget bedre, og det gjorde vi ikke. Ved deres første mål på hjørnespark slipper Thomas Delaney sin markering, og Andreas Cornelius står forkert placeret.

- På skuddet til 2-1 kunne vi have blokeret deres spiller og stået bedre i defensiven, mener FCK-træneren.

- Det var ikke Jakobs skyld, at vi tabte. Det var som hold, at vi fejlede, siger Solbakken.

Nordmanden overraskede med Christoffer Remmer som højreback i stedet for anfører Lars Jacobsen.

- Der har været en meget jævnbyrdig konkurrence mellem de to. De spillede lige meget på vores træningslejr i vinter, og jeg overvejede allerede at sætte Remmer på holdet i forårspremieren mod AGF.

- Remmers store styrke er indlæggene. Han åbnede fantastisk mod FCM i de første 15 minutter, men han faldt sammen med resten af holdet. Han gjorde det dog acceptabelt, mener Solbakken.

/ritzau/

Dagens Gossip