Solcellefabrikanter frygter forhastet stop

Danske solcellefabrikanter rammes dobbelt, fordi Folketinget stopper støtten til solcelleanlæg. Dels taber fabrikanterne penge, fordi de ikke kan bygge anlæg, dels åbner man for store anlæg på land, som går til polske og tyske virksomheder.

Det siger formanden for Dansk Solcelleforening, administrerende direktør Jørgen Bue Madsen fra Blue Solar.

Inden sommerferien sætter Folketinget stop for større tilskud til anlæg, som ikke står på taget af bygninger. Samtidig sikrer en overgangsordning, at fabrikanter får tilskud til at bygge anlæg, hvis de har lavet en aftale inden 19. marts, da lovforslaget blev fremsat.

- Det gavner ikke danske arbejdspladser. Hvis der kommer 300-500 MW i en overgangsordning som en lappeløsning, så har vi nået grænsen for, hvor meget der må bygges, inden man tager hele ordningen op til revision, siger Jørgen Bue Madsen.

I energiaftalen fra november 2012 har partierne aftalt tilskud til 800 MW solcelleanlæg indtil 2020. Inden nytår ventes der bygget anlæg på 560 MW med overgangsordningen. Partierne har aftalt at revurdere ordningen, når der er udbygget anlæg for 500 MW.

Med overgangsordningen er Jørgen Bue Madsen bekymret for, at der fremover slet ikke vil være et marked for solceller i kommuner, boligforeninger, industri eller hos private borgere i Danmark.

- Det er rigtigt, at man griber ind, men det skulle aldrig være kommet dertil. Man skulle have lavet en ordentlig ordning fra starten. Man har arbejdet med mangelfuldt materiale siden december 2012, da man lavede den gamle ordning om, siger Jørgen Bue Madsen.

Han vil hellere lade staten kompensere virksomhederne for deres udviklingsomkostninger end lade virksomhederne bygge anlæg, så markedet mættes før tiden.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip