Soldater får først dødsstød i næste uge

De ansatte på landets kaserner må vente lidt endnu på at finde ud af, hvor i landet der skal lukkes kaserner.

Efter det første møde fredag om kasernelukningerne var politikerne enige om, at det skal gå stærkt med at træffe en beslutning. Men de er langtfra enige om, hvor der skal skæres. Derfor er forhandlingerne nu sat i bero indtil næste uge.

Forsvarschef Peter Bartram har indstillet kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård på Bornholm samt enten Høvelte eller Vordingborg til lukning.

Før mødet blev politikerne mødt med 24.078 protestunderskrifter fra Sønderborg Kasernes Venner, og det gjorde indtryk, siger Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen.

- Det gør indtryk, når man kæmper for at bevare lokale arbejdspladser. Men det gør også indtryk, at vi skal effektivisere forsvaret, og i den forbindelse kommer vi ikke udenom at lukke kaserner, siger han.

Det ventes dog ikke, at politikerne vil lukke alle fem kaserner, som er på forsvarschefens sorte liste.

Samtidig kæmper både Venstre og De Konservative for, at det ikke kun skal være hæren, som man skal kigge på i spareøvelsen.

- For os er det vigtigt, at man ser på hele forsvaret. Ikke kun hæren, men også søværnet og flyvevåbnet, siger Troels Lund Poulsen.

Hos Dansk Folkeparti understreger forsvarsordfører Marie Krarup, at listen over de lukningstruede kaserner er for lang.

¨- Vi skal tage to hensyn. Det ene er rekruttering, det andet er arbejdspladser. Vi har et ansvar for at se bredere på det. Vi kan ikke kun se militærfagligt på det, siger hun.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip