Soldater finder halshuggede lig i Boko Haram-by

Skrevet af admin

20/03/2015

Dagens topnyheder

Mindst 70 lig er fundet i en af de byer, som Nigerias hær sammen med styrker fra nabolande har presset den militante gruppe Boko Haram ud fra.

Mange af ligene har fået halsen skåret over, andre er blevet skudt, mens andre igen er blevet halshugget, siger oberst Bermandoa Agouna fra Tchads hær.

- Der er hoveder her og kroppe der, siger obersten ifølge AFP.

Et øjenvidne oplyser til Reuters, at mindst en af de mange døde har fået hovedet adskilt fra kroppen.

Det var soldater fra Niger og Tchad, der opdagede de mere end 70 ofre, som var dumpet under en bro uden for byen Damasak.

Militæret mistænker, at stedet har fungeret som en henrettelsesplads, hvor Boko Haram har dræbt sine ofre, men det er endnu ikke bekræftet.

På siden af broen er der blodspor som tyder på, at de henrettede er blevet smidt ud fra broen. Ligene bærer præg af at have ligget på stedet et stykke tid, siger øjenvidnet.

Blandt de dræbte er imamen i Damasak.

Boko Haram indtog byen i november. På det tidspunkt var langt de fleste indbyggere flygtet. Der menes kun at have været omkring et halvt hundrede mennesker tilbage, som enten var for gamle eller syge til at flygte.

En stærk stank i forskellige dele af Damasak tyder på, at der kan ligge flere lig der.

Med hjælp fra soldater fra nabolandene tvang nigerianske regeringsstyrker Boko Haram ud af byen i lørdags.

Hæren indledte for et par uger siden en stor offensiv mod Boko Haram i den nordøstlige del af landet.

Præsident Goodluck Jonathan siger ifølge britiske BBC, at han håber, at hæren inden for en måned atter vil have fuld kontrol over hele det territorium, som Boko Haram havde indtaget.

Boko Harams blodige kamp for en islamisk stat har i de seneste seks år kostet over 13.000 mennesker livet.

/ritzau/Reuters