Soldater stormer gidselhotel - mindst tre er dræbt

Soldater i Malis hovedstad, Bamako, angriber et hotel, hvor jihadister har taget gidsler. Mindst tre gidsler er dræbt, oplyser en talsmand for landets sikkerhedsminister.

Samtidig er det lykkedes at evakuere en snes gidsler fra hotellet Radisson Blu.

Tidligere har hotellets ejere oplyst, at angriberne holdt 170 som gidsler på hotellet.

Angriberne, der råbte Allahu akbar (Gud er stor), da de trængte ind i hotellet, er tilsyneladende gået fra etage til etage, og senest var de nået til syvende etage.

- Det sker alt sammen på syvende sal, jihadister skyder i korridoren, oplyste en sikkerhedskilde lidt tidligere.

Der er mange udenlandske gæster på hotellet, heriblandt franskmænd, siger en kilde i den franske præsidents kontor.

Der er blandt andre også syv kinesiske turister og seks piloter og stewardesser fra Turkish Airlines indlogeret på hotellet. Den tyrkiske regering oplyser, at det er lykkedes tre af dem at flygte fra gidseltagerne.

Men der ingen oplysninger om, at gidseltagningen har forbindelse til de blodige angreb i Paris sidste fredag og politiets aktion mod radikale islamister i bydelen Saint-Denis i onsdags.

En såkaldt sikkerhedskilde blev tidligere citeret for at oplyse, at op mod 10 personer kan have deltaget i angrebet.

Der er 190 værelser på luksushotellet.

Angrebet kan minde om en gidseltagning i et andet hotel i byen Sevare i august. Her blev fire soldater, fem FN-arbejdere og fire angribere dræbt.

Mali, der ligger syd for Algeriet, oplevede i 2012 et islamistisk oprør i den nordlige del af landet. Det lykkedes jihadisterne at erobre store landområder, inden en international styrke anført af Frankrig fik trængt dem tilbage.

Danmark sender næste år en dansk elitestyrke bestående af 30 soldater fra Jægerkorpset og Frømandskorpset på en FN-mission i Mali. Der følger også et Hercules-transportfly med.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip