Soldaterformand: Holsts sager skyggede for meget

Skrevet af admin

29/09/2015

Dagens topnyheder

Formanden for de menige soldater i Hærens Konstabel- og Korporalforening, HKKF, Flemming Vinther har været en af de skarpeste kritikere af Carl Holst.

Flemming Vinther siger om Carl Holsts beslutning om at trække sig som forsvarsminister:

- Sagerne omkring Carl Holst har fyldt rigtig, rigtig meget. Jeg respekterer hans beslutning, og nu kan vi starte på en frisk med en ny minister. Det er positivt set med snævre forsvarsøjne, siger Flemming Vinther.

Han var fra begyndelsen blandt kritikerne af den nye forsvarsminister, da Carl Holst i sin sommerferie undlod at svare på et nødråb fra Forsvarets mekanikere. De kunne ikke længere følge med arbejdspresset på kampflymissionen i Irak, lød det.

Det faldt især Flemming Vinther for brystet, at Carl Holst ikke udtalte sig om mekanikernes situation, men fandt tid til at forsvare, hvorfor han skulle have en "efterløn" på mere end 800.000 kroner fra Region Syddanmark.

Siden fulgte flere andre sager med forsvarsministeren i hovedrollen. Senest har Holst været mistænkt for at bruge en embedsmand i sin personlige valgkamp.

- Hver gang journalister har ringet til mig, så har det ikke været for at tale om forsvarets vilkår, men for at snakke om ministerens vilkår. Det har i høj grad været med til at fjerne fokus fra det, han var minister for.

- Det er han så også nået frem til nu, og det er hans beslutning. Jeg respekterer, at han erkender, at hans person fyldte for meget i forhold til det område, han er minister for.

- Og at han nu giver Forsvaret mulighed for at komme videre med en ny minister, siger Flemming Vinther.

Han mener, at sagerne efterhånden var så omfattende, at det var svært for Carl Holst at fortsætte.

/ritzau/