Solen vinder frem landet over i løbet af uge otte

Skrevet af admin

22/02/2016

Dagens topnyheder

For nogen danskere er vinterferien overstået, men i andre dele af landet er mandag første fridag i vinterferien.

Uanset om man skal arbejde, gå i skole eller holde fri i uge otte, så kan man dog glæde sig over, at det bliver "rigtig flot vejr". Det siger Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Ritzau.

- Selv om dagtemperaturen bliver lav, så vil solen give os nogle flotte dage, siger hun.

Mandag betyder det temperaturer på mellem fem og syv grader. Vi får også let til frisk vind fra sydvest og vest, ved kysterne stedvis op til hård vind.

Temperaturen bliver mellem fem og syv grader. Det vil fortsætte ugen igennem, men efterhånden som ugen skrider frem, vil solen supplere det varme vejr.

- Hele ugen frem til fredag ligger vi med en nordvestenvind og en blanding af lidt sol og lidt byger. Men som ugen skrider frem, vil der komme mere sol og færre byger. Det kommer hele ugen igennem til at være omkring de fem grader, siger Trine Pedersen.

Det er med andre ord om at væbne sig med tålmodighed, hvis man skulle være en af dem, der foretrækker sol frem for regn og slud.

- I betragtning af, at det stadig er vinter, så skal man nok ikke være helt utilfreds. Det kan næsten ikke blive bedre. Man kunne ønske sig noget landsdækkende sne, men det får vi næppe i de her plusgrader, siger Trine Pedersen.

Nattevejret bliver klart, men også med enkelte slud- eller haglbyger. Temperaturerne bliver ned mellem en og tre graders varme, og vi får svag til frisk vind omkring vest. Ved kysterne vil der stedvis være hård vind.

/ritzau/