Solhaven-tiltalte: Vi har givet drengene alt

Det fremgik af deres forklaringer i retten tirsdag, skriver bt.dk.

Selv fremstillede de et helt andet billede af forholdet til de unge. Et nært og engageret forhold, som ikke kun fandt sted på institutionen, forklarede den ene af de tiltalte på 37 år.

»Næsten alle de drenge, som har anklaget mig for alt muligt mærkeligt, har holdt jul med mig eller har været på ferie med mig og min familie. Så det gør noget af et indtryk på mig, at man kan have hjulpet nogen så meget, og at man så pludselig sidder her,« sagde han fra vidneskranken ifølge bt.dk.

Her afslørede han også, at forløbet har ført til en beslutning om, at han aldrig vil have med unge at gøre igen.

Også en 59-årige tiltalt, der afgav forklaring som nummer to af de tiltalte, virkede meget påvirket af situationen. Han forklarede, at han har været nødt til at få samtaler med en psykolog for overhovedet at forstå de voldsomme anklager mod ham.

»Den her sag har jo ødelagt mit liv,« sagde han brødebetynget under afhøringen.

»Solhaven har jo fyldt hele mit liv de seneste 14 år. Jeg var der altid for drengene. Derfor er det helt abstrakt, at de bombarderer mig med de her ting.«

De to, som nåede at afgive forklaring inden frokost ved retten, står begge over for alvorlige anklager, skriver bt.dk. Den 37-årige er blandt andet tiltalt for at slå en ung bevidstløs mod en vask, for at have slået og sparket en ung og for at slynge en af de unge i gulvet. Den 59-årige er tiltalt for nyreslag mod en af de unge på institutionen, for at spytte en ung i ansigtet og for at få de unge til at tage alt tøj af undtagen underbukser.

I alt er 12 tiltalte, og alle nægter de sig skyldige i alle anklager.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip