Solid sommer for virksomhederne

Sammenlignes perioden maj-juli med februar-april, var der en stigning i industriproduktionen på 1,6 pct. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra økonomerne lyder næsten udelukkende positive kommentar til den nye opgørelse. Industriens produktion er tilbage på niveauet fra 2005, som var et år, hvor der var en ganske pæn vækst i den danske økonomi.

Og der er ikke bare tale om en enlig svale, fordi der også er fremgang, når blikket vendes flere måneder tilbage. De bedre tider er i høj grad drevet af eksportmarkederne, og det viser, hvor afhængig dansk økonomi er af udviklingen i resten af Europa, bemærker Danske Bank.

Cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian understreger, at det er for tidligt at lægge krisen i graven, men vi har taget første spadestik ud af den.

Chefanalytiker hos Nykredit Markets Tore Stramer påpeger, at dagens tal falder direkte ind i rækken af positive nøgletal for dansk økonomi.

Tal for boligmarkedet, dankortomsætningen, forbrugertilliden og erhvervstilliden har alle udviklet sig positivt over de seneste måneder. Samtidig med at der er tegn på en begyndende vending i aktiviteten på vores største eksportmarkeder.

»Det betyder også, at alt i øjeblikket igen peger i retning af fortsat tiltagende vækst i dansk økonomi,« siger Tore Stramer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip