Solstrålehistorie: Reddede 70-årig mands liv med hjertemassage

Kjeld Thomsen, som bor Nørregade 20 i Vamdrup, blev i går dagens store helt i byen.

Til trods for, at han efter operation i det ene ben går med krykkestokke, gik han snarrådigt i gang med at redde en 70-årig mands liv med førstehjælp og hjertemassage.

- Jeg var taget en tur til bymidten, hvor jeg satte mig på en bænk. Pludseligt hørte jeg nogle mærkelige lyde fra en mand, som sad på bænken ved siden af mig, fortæller Kjeld Thomsen til Vamdrup Netavis.

Bliv ven med Dagens Kolding - Altid gratis nyheder

Kjeld Thomsen fik lynhurtigt konstateret, at det stod rigtigt slemt til med manden på nabobænken:

- Der var hverken åndedræt og eller puls. Hans hjerte var simpelthen holdt med at slå. Han var død. Jeg smed hurtigt mine krykkestokke og fik manden lagt ned på bænken, og gik straks i gang med førstehjælp med hjertemassage, fortæller dagens helt.

Alarmen via 112 fra bymidten i Vamdrup indløb i går ved 11-tiden til brandvæsnet, Falck og læge:

- Efter nogle minutter med hjertemassage, lød der igen lyde fra manden. Og pludselig kunne jeg mærke at der kom puls og hjertet gav sig igen til at slå. Indrømmet det var en dejlig fornemmelse, fortæller Kjeld Thomsen om sin heltegering på Tovet i Vamdrup.

Kjeld Thomsen fortsatte sin hjertemassage indtil nødbehandlerne fra den lokale brandstation kom frem og tog over med fortsat behandling af manden.

- Det var en ret chokerende oplevelse for mig - og for dem der så på - men indrømmet - jeg havde en rar fornemmelse, da der var liv i manden, da de kørte bort med ham i ambulancen, føjer Kjeld Thomsen.

Og helt fortjent vankede der ros til helten fra redningsmandskabet og ambulancelægen. Uden hans resolutte indgriben ville manden utvivlsomt være afgået ved døden:

- Selv om det en overgang under massagen knasede slemt i mandens bryst fortsatte jeg bare med massagen, og redningsfolkene sagde, at jeg havde gjort det helt rigtige, siger en glad men rørt Kjeld Thomsen.

Han fortæller, at han havde lært førstehjælp ved Dansk Folkehjælp, militæret og hjemmeværnet:

- Men jeg havde nu ikke lige ventet, at jeg sådan lige ville få brug for det. Men ved eftertanke er det helt mærkeligt, at selv om det er nogen tid siden jeg lærte førstehjælp, var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, hvad der skulle gøres, da manden ikke mere trak vejret. At lære førstehjælp er som at lære at cykle. Man glemmer det aldrig, slutter gårsdagens helt.

Dagens Gossip