’Som at træne Barcelona'

Selvsamme larmende og attituderige model, der både skabte stor succes, men også tærede voldsomt på ressourcerne og spillertrupperne i Dalmoses tid i Ikast-Bording og Aalborg DH.

- Jeg ved godt, der er en ekstrem interesse for min person, og man kigger meget på, hvad jeg gør, og hvordan jeg går ind til den her opgave i Viborg. Men jeg er jo, som jeg er, og det er det, der har givet mig mine resultater, og det skal det fortsat være, siger Christian Dalmose, som dog understreger, at han ikke helt er i samme udfarende gear, som han var midt i 00erne.

- Jeg er blevet lidt mere rolig. Jeg har taget de 90 procent med af gode ting, som jeg havde, og så har jeg måske fået rettet 10 procent ind, efter jeg har fået masser af rådgivning fra folk. Men der er stadig ingen tvivl om, hvordan jeg får mine resultater. Det gør jeg ved mit engagement og ved at sætte mig ind i det produkt, jeg repræsenterer. Det bliver der ikke lavet om på. Mourinho ville heller ikke lave resultater, hvis han lavede om på sig selv. Det tror jeg i hvert fald ikke, lyder det fra Christian Dalmose.

Stolt af sit nye job

Han blev forrige mandag - under en smule postyr - præsenteret som ny cheftræner i Viborg HK, efter han har ageret vikar i en måned i klubben, hvor det blev til semifinalenederlag til FCM, mens han førte holdet til sejr i bronzekampene mod Randers.

Problemet for Dalmose og Viborg var, at træneren allerede havde underskrevet en kontrakt med Vendsyssel Håndbolds kvindehold i 1. division, og derfor måtte Dalmose til sidst grave dybt i egne lommer for at købe sig fri af sin kontrakt med nordjyderne.

- Jeg er fantastisk stolt af det her job i Viborg. Da jeg fik muligheden, var der heller ikke så meget betænkningstid. Der skulle det bare løses med Vendsyssel. Og det synes jeg, at det er blevet gjort i gensidig respekt. Et job som cheftræner i Viborg er jo et job, som rigtig mange sindssygt gerne vil have. Det svarer til, at man som dansk fodboldtræner får muligheden for at træne Real Madrid eller Barcelona. Det er det niveau, vi snakker, siger Dalmose.

Efter seks år som træner på lavere niveau hos Ajax’ herrer, der udover en enkelt ligasæson slog sine folder i 1. division, er Dalmose fit for fight og klar til at genindtage den store scene.

Kickstart

Og han er overbevist om, at han med sin bramfri attitude kan få kickstartet Viborg HK og ført klubben tilbage til tidligere tiders storhed, ligesom han føler, at han kan være med til at vende billedet i dansk håndbold, hvor kvinderne i de senere år har stået i skyggen af herrerne.

- Nu har jeg haft seks år sådan lidt udenfor rampelyset, og jeg har virkelig fået ladet batterierne op. Mine depoter er fuldstændig fyldt op, og jeg er simpelthen så klar til give den fuld gas i Viborg og få samlet Viborg HK til en stor familie og få genrejst klubben, som den magtfaktor, den skal være. Og så glæder jeg mig også ekstremt meget til at komme ind og få dansk kvindehåndbold tilbage til en ny storhedstid, siger Dalmose, som mener, at mange af ligatrænere har haft en negativ effekt på kvindeligaen over de seneste år:

- Det har været ekstremt kedeligt. Der har ikke været nogen vildskab eller kant. Det har slet ikke været farverigt nok. Jeg synes, at trænerne har skolet både sig selv og spillerne til at være sådan en grå masse i den der DHF-form, hvor der helst ikke må være kant. Der er brug for nogle trænere, som tør udvikle spillerne både på og udenfor banen at være nogle enere, som for eksempel Camilla Andersen, Kjersti Grini og Bojana Popovic var det, siger han.

Skal levere

Dalmose understreger, at både Viborg og de øvrige kvindeklubber er nødt til at ændre radikalt på tingene. Derfor garanterer han, at der fremover bliver langt mere underholdende at komme i Viborg Stadionhal for at se de grønblusede kvinder.

- Vi er nødt til at være bevidste om, at vi er i underholdningsbranchen, så vi kan få kvindehåndbolden tilbage til det stadie, hvor den var for nogle år siden. Vores produkt er sgu godt nok, det handler bare om, at vi skal være villige til at sælge varen, så der igen bliver udsolgt og kommer masser af medier i hallen. Vi skal levere varen og give noget af os selv, så folk føler, at det er ligesom at komme i teatret. De skal underholdes akkurat lige så meget, fastslår Christian Dalmose.

Dagens Gossip