Somalier voldtog 10-årig pige i Gullestrup: Slipper for udvisning

Landsrettens dom er mandag eftermiddag faldet over den 18-årige somalier, der i efteråret blev idømt seks års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt for flere sexovergreb i Herning.

Byrettens strafudmåling på de seks års fængsel blev stadfæstet. Til gengæld valgte Vestre Landsret at gøre den udvisningsdom, som den unge mand blev idømt i byretten, for betinget. Det vil sige, at han får lov til at blive i landet, hvis han ikke begår noget strafbart i to år efter sin løsladelse.

»Vi kan ikke få det ret meget bedre. Det er hvad, vi gik efter, så det er vi svært tilfredse med,« siger forsvarer Jeppe L. Jepsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Den 18-årige blev sidste efterår dømt for at have voldtaget en tiårig pige og for at have forsøgt at voldtage to andre. Han ville ikke anke skyldsspørgsmålet, men ønskede en mildere fængselsdom samt udvisningsdommen fjernet, hvorfor han ankede dommen fra Retten i Herning til Vestre Landsret.

LÆS OGSÅ: Voldtog 10-årig pige: Dømt somalier i ankesag vil ikke udvises

Voldtægten af den tiårige pige fandt sted 19. november 2011 på et skovstykke ved Lyngens Kvarter i Gullestrup uden for Herning. Den dengang 16-årige dreng havde truet to piger på ni og ti år til at gå med sig, men det lykkedes den niårige at flygte, mens gerningsmanden voldtog den tiårige.

Manden blev desuden dømt for at have forsøgt at voldtage en 18-årig kvinde i en trappeskakt i Herning en måned før voldtægten af den tiårige pige.

Undervejs i sagen har forsvarer Jeppe L. Jepsen argumenteret for, at drengen havde lidt skade af en genopdragelsesrejse til Somalia, hvor han efter sigende skulle have sluttet sig til en al-Qaeda-gruppe, som afstraffede folk.

En rapport fra Retslægerådet bekræftede, at han havde taget skade.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip